НОВИНИ

Как България посрещна Новата 2022 година (СНИМКИ И ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 01.01.2022 (обновена)
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

България посрещна Новата 2022 година.

Въпреки че официално фойерверките бяха отменени в много общини, хората излязоха на открито да посрещнат Новата година.

Подробности вижте в репортажа на Гергана Гайдарова.

Хиляди посрещнаха Новата година под открито небе в местността Копито над София

Небето над столицата беше озарено от фойерверки в първите секунди на 2022 година. Много хора се насладиха на гледката от Копитото.

В Благоевград посрещнаха новата 2022 година със зрелищна заря, песни, танци и хора. Емблематичният ансамбъл "Пирин" и други фолклорни изпълнители от региона забавляваха гражданите и гостите на централния площад "Георги Измирлиев-Македончето".

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Варна посрещна новата година със заря в центъра на града и в отделните райони. Макар че на централния площад "Независимост" нямаше концерт, варненци се събраха с шампанско, бенгалски огън и много настроение, за да си пожелаят повече здраве и много успехи през 2022 година.

Кирил Петков изигра партия шах и честити на всички Новата 2022 година

В Бургас стотици посрещнаха Новата година на централния площад "Тройката". Въпреки че заради COVID беше отменена празничната заря и традиционният концерт, не липсваха бургазлии, които решиха да посрещнат празника в центъра. На площада имаше DJ, a някои празнуващи сами си донесоха фойерверки.

А след тържествата, десетки варненци посрещнаха утрото на Новата година в морето.

По-различен начин да започнем новата година: Ледено утро край морето

Велико Търново е сред градовете, които се присъединиха към инициативата на Фондация "Четири лапи" за ограничаване на използването на фойерверки. Стотици посрещнаха 2022 под открито небе.

Пловдив бе сред градовете посрещнали Новата година без заря, но с много настроение и надежда. На площад "Стефан Стамболов" се събраха много пловдивчани и гости на града, които заедно посрещнаха 2022 година.

Достъпът до централната част пред сцената беше със сертификати. На сцената излязоха групите "Керана и космонавтите" и "Диана Експрес", традиционно на прага между двете години бяха изпълненията на ансамбъл "Тракия", а след полунощ програмата продължи с любимката на тийнейджърите Дара. Присъстващите на веселието си пожелаваха здраве и благоденствие и да отшуми възможно най-скоро пандемията, която беляза последните две години.

Стотици фойерверки озариха небето над Русе в новогодишната нощ. Тон дадоха съседите от румънския град Гюргево, които започнаха със зарята повече от половин час преди полунощ. Когато речта на президента на Република България Румен Радев приключи, в Русе гърмежите и светлинните ефекти зачестиха.

Въпреки официалната забрана за използване на фойерверки от страна на местната администрация и МВР, фойерверките от различни квартали на крайдунавския град се смесиха с официалната заря на Общината на централния площад "Свобода" и не утихнаха близо половин час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 години от приемането на България в Европейския съюз
15 години от приемането на България в Европейския съюз
Две момченца са първите бебета на 2022 година в "Майчин дом"
Две момченца са първите бебета на 2022 година в "Майчин дом"