НОВИНИ

Лекарят, пострадал от самоделна бомба в Пловдив, взривявал пиратки и друг път

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 31.12.2021
6310
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

46-годишен лекар пострада, докато правел самоделни бомбички за празничната нощ.

Доктор Димитър Лесев се е отървал само с леки обгаряния. От взрива са избити стъклата на жилището му в Пловдив. Съседи обаче разказват, че всяка Нова година лекарят и брат му взривяват стотици бомбички от терасата си в центъра на града.

Мъж от Пловдив пострада след опит да си направи самоделна пиротехника за Нова година

Точно в 13.00 часа на обед силен гърмеж разтърсил 6-етажния блок на улица "Зайчар" в центъра на Пловдив. Взривът дошъл от апартамент на втория етаж, където живеят 46-годишните близнаци Димитър и Запрян Лесеви. Според Запрян, докато го е нямало, брат му изпуснал блендер с избухлива смес на терасата.

"Като се прибрах, разбрах, че брат ми като е бъркал калиев перманганат и някаква алуминиева пудра, изпуснал го е това и е гръмнало. Смес за бомбички да си напълни за Нова година за хвърляне. И изпуснал я е и гръмнала и друг път е правено бомбички, но просто сега е изпусната сместа", разказва Запрян Лесев, брат на пострадалия.

Пострадалият Димитър Лесев е хирург, но сред съседите си е познат най-вече като почитател на бомбички и пиратки.

"Цяла година правят бомби, през нощта вчера хвърлиха осем-десет бомби и всяка година е така. Миналата Нова година хвърлиха от 100 до 150 бомби", споделя Божидар Божилов, съсед.

Според пожарникарите взривът е бил много силен и е цяло щастие, че щетите от него са малки.

"За сетен път да предупредим хората, че това може да отнеме техния живот и живота на съседните, че е много, изключително опасно е да се правят самоделни устройства", предупреди гл. инспектор Димитър Бришимов от РД "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив.

Полицията разследва инцидента и все още се преценява каква отговорност да се търси от извършителя. Най-малкото наказание, което заплашва пловдивския хирург е глоба по общинската наредба за осигуряване на обществения ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде вече посрещнаха Новата 2022 година (СНИМКИ)
Къде вече посрещнаха Новата 2022 година (СНИМКИ)
Броят на жертвите на COVID-19 в Източна Европа надхвърли 1 млн. души
Броят на жертвите на COVID-19 в Източна Европа надхвърли 1 млн. души