НОВИНИ

Затопляне в първия ден на новата година

bnt avatar logo
от БНТ
23:40, 31.12.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

През новогодишната нощ над западната половина от страната ще бъде предимно ясно, а над източната - облачността ще е значителна. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 1°.

През първия ден от Новата година облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често значителна, но без съществени валежи. Ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°.

Ще бъде ветровито обаче - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен вятър от запад-северозапад. В 10 области в страната е в сила предупреждение от първа степен - код жълто, за пориви, които могат да достигнат скорост до около 70 км/ч.

Облачно ще се задържи за пореден ден и по Черноморието. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините повече облаци ще има преди обяд, по-късно облачността ще се разкъса, но само на изолирани места слабо ще превали.

И там ще бъде много ветровито. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 3 до 7°.

Ветровито и необичайно топло за сезона ще бъде и на Балканите. В западните райони ще е предимно слънчево, на изток облачността ще е значителна.

Предимно слънчево ще е времето и над Пиренейския и Апенинския полуостров, в района на Алпите и във Франция. В останалата част от континента облачността ще е предимно значителна. Дъжд ще вали в Полша и на Британските острови, а сняг - в северните и източните части на Европа.

У нас в неделя вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са малко по-високи, но дневните слабо ще се понижат. В средата на седмицата югозападният вятър ще се смени със северозападен, с него бързо ще нахлуе по-студен въздух и ще започне захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новогодишно обръщение на президента Румен Радев
Новогодишно обръщение на президента Румен Радев
На 99 години почина легендарната актриса Бети Уайт
На 99 години почина легендарната актриса Бети Уайт