НОВИНИ

Мъж загина при пожар в Русенско, жена и дете са в болница

bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 01.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж загина, жена и дете са в болница, след пожар в село Червена вода, Русенско.

Заради обгазяването 29-годишна майка и 4-годишното ѝ дете са настанени в болница. Те са в добро състояние. Наложило се пожарникари да евакуират хората през прозорците на жилищата им.

Сигналът до 112 за дим и пламъци от апартамент на втория етаж в първи блок на ул. "Птицекланица" е подаден около 10.00 часа тази сутрин.

Живеещите в блока разказаха, че повечето бързо излезли навън, останалите не могли да излязат заради гъстия дим, отворили прозорците и останали по домовете си докато дошли пожарникарите, които ги извели от сградата. Освен екипи на пожарната на място пристигат и служители на полицията и спешна медицинска помощ.

"Тръгнах да излизам, но имаше един черен облак. Затворих вратите. Имам майка, която е болна. Прехвърлих ги всички в спалнята, за да може всички да се изолираме от пушека", каза Искрен Иванов, съсед.

"Слава богу, че сме живи и здрави", споделя друга съседка - Сехер Хайдер.

"Той трудноподвижен, болен беше и решил с газовия котлон да се топли и инцидентът е готов. Беше пенсионер по болест и напоследък неадекватен", разказват Искрен Иванов и Ремзи Мехмедов, съседи на загиналия мъж.

Загиналият е близо 60-годишен мъж, който е собственик на апартамента. Негови съседи разказаха, че човекът живеел сам. Имал двама сина, които са в чужбина.

В блока има 24 апартамента, в които живеят близо 40 души. Има нанесени сериозни материални щети. Причините за инцидента се изясняват.

Автор: Пламенка Тонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стана ясно кой е задържаният с бойни гранати мъж, присъствал на светлинното шоу в столицата
Стана ясно кой е задържаният с бойни гранати мъж, присъствал на светлинното шоу в столицата
И в почивните дни ще работят имунизационни пунктове в София
И в почивните дни ще работят имунизационни пунктове в София