НОВИНИ

Какво ще се случи с децата по казуса с жестокото убийство в "Драгалевци"? - говори адвокат Йорданка Бекирска

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 24.01.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Неуредени родителски права са в основата на убийството в София. На чия страна е законът и какви законодателни промени са нужни - темата коментира в студиото на "Денят започва" адвокатът по семейно право Йорданка Бекирска.

"Насилието, което беше упражнено и завърши с убийството на мъж, всъщност беше моментът, в който отново започваме да си говорим за насилие и виждаме, че жертви на насилие могат да станат както жени, така и мъже, така и деца. Така, че всеки може да бъде жертва на насилие и то е около нас. Семейните конфликти са много тежки конфликти. Толкова сериозни са взаимоотношенията, когато се разпадат и толкова взривяващи са емоциите, които държат хората, че се стига до крайности и те могат да стигнат до фатален край", обясни адвокат Бекирска.

Делото е било заведено още преди раждането на детето и исковата молба е била получена от вече покойния Пейо Пеев. По настоящем делото продължава и може да бъде продължено, като при аутопсията е взета ДНК проба за него, което е задължителен елемент при извършване на аутопсията.

Така още в началото на производството ще се установи след разпореждането на съда да се направи тази ДНК експертиза с вещо лице, т.е. необходим е само един тест, за да се урегулират тези отношения и тогава Велико Минков да стане автоматично и да бъде вписан като баща на детето и тогава да има родителски права върху детето, обясни още Йорданка Бекирска.

На въпрос какво ще се случи с двете деца по казуса, адвокатът отговори:

"Те всъщност са деца на двама различни бащи и имат една и съща майка. Това, което очаквам е, детето на г-н Минков да бъде признато за негово и той да встъпи в правата си на пълноценен родител като започне отглеждането му. А по отношение на другото дете - не знаем какво ще стане с майката."

На майката ѝ е постановена мярка "домашен арест" и тъй като не е сигурно, че децата са извън опасност, затова те не са при нея.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двукратният носител на Купата на африканските нации Алжир отпадна от турнира
Двукратният носител на Купата на африканските нации Алжир отпадна от турнира
Реал Сосиедад е първият полуфиналист за Купата на Испания
Реал Сосиедад е първият полуфиналист за Купата на Испания