НОВИНИ

Нови разкрития за жестокото убийство в "Драгалевци"

Пред БНТ бившият депутат Велико Минков заяви, че е баща на второто дете на Габриела Славова

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:55, 23.01.2024
Чете се за: 05:40 мин.
У нас
Слушай новината

Нови подробности около убийството на Пейо, който беше удушен от тъщата и съпругата си. Спорът за родителските права, който е в основата на престъплението, се оказа много по-заплетен.

В ефира на БНТ бившият депутат Велико Минков заяви, че е баща на второто дете на Габриела Славова - 4-месечното бебе. Тя е сключила брак с Пейо - именно така е отнета възможността на Минков да припознае детето си.

Важна информация за сигурността на двете деца. В момента не са при майката, която снощи беше пусната под домашен арест.

И двете деца на Габриела са изведени от жилището, което в момента тя обитава, поне докато се прецени дали е безопасно за тях да се върнат при майка си.

Заради сигурността им от Агенцията за социално подпомагане не искат публично да се коментира местоположението им, но социални работници следят случая.

Пред камерата на БНТ бившият депутат Велико Минков заяви, че е баща на по-малкото дете - 4-месечното момченце.

"То си е планирано, ние го желаехме", заяви пред БНТ Велико Минков.

Двамата с Габриела имали връзка от 2020 година, но по време на бременността ѝ тя прекратила отношенията с него.

"Тогава започнаха по-агресивните съобщения към мен, които отдавах на хормоните на бременността и се надявах, че ще отминат, че ние ще си оправим отношенията", допълни Велико Минков.

Три седмици преди раждането Габриела сключва брак с убития Пейо Пеев, от когото има шестгодишно дете. Заради сключения брак името на Пеев е записано в акта за раждане и на по-малкото дете, на което Минков твърди, че е баща.

Минков вече е завел иск за установяване на бащинството му. Близки на Пейо Пеев разказват, че Габриела и майка ѝ и на него са създавали трудности да се вижда с детето си.

"За първи път се запознахме една седмица след раждането на моя син, като бързо стигнахме до съгласие, че биологичният баща трябва да бъде вписан в акта за раждане. Той в комуникацията ни е потвърждавал, че няма съмнение. Той категорично отрича да е биологичният баща", добави Велико Минков.

"Разбра се, че и той е имал същите проблеми със своето дете и най-вероятно това е мотивът му да сключи брак с Габриела", коментира Пламен Борисов, адвокат на Велико Минков.

"Бил е подвеждан за това дали ще види детето, било е ограничавано времето, в което може да прекара с него. Неща, които сега излизат наяве и сега от негови близки", каза още Велико Минков.

Габриела е обвинена, че умишлено е убила съпруга си заедно с майка си Красимира Трифонова, която го душила, а жена му затискала вратата на автомобила, за да не може да излезе.

"Най-вероятно се касае до инцидентен случай. Не може в тази ситуация, на явно място, камера има там. Нещо е възникнало между тях в момента на тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това. Аз не мога да си обясня как две жени успяват да сломят съпротивата на един мъж", заяви Ботьо Ботев, криминалист.

През 2020 година 33-годишната Габриела е работила в община Бургас. Завършила е "Европейски науки" в Хага. Колегите ѝ не са виждали нищо странно в поведението ѝ. Участвала е в благотворителни акции. Била е кандидат-депутат през 2021 година. В момента е в майчинство.

Майка ѝ работи във Външно министерство. Била е консул в Тайланд. Името ѝ е замесено в скандал с обвинения за сексуален тормоз към посланика. През 2010 година подава жалба в Комисията за защита от дискриминация, която е отхвърлена. Това решение се потвърждава и от Административния съд.

"Майката е човек, който прави впечатление, че може би е малко нестабилна, но това психолози и психиатри трябва да го определят по-добре", каза още Велико Минков.

Във Фейсбук близки на Пейо Пеев споделят, че той е бил изключително добър човек. По тяхно мнение той вероятно е бил жертва и на домашно насилие.

По темата работят: Мая Димитрова и Варсен Такворян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Палестина победи категорично Хонг Конг и запзи надежди за елиминациите в Купата на Азия
Палестина победи категорично Хонг Конг и запзи надежди за елиминациите в Купата на Азия
Богдан Богданов: Очакваме положителен ръст на икономиката и на инвестициите през 2024 г.
Богдан Богданов: Очакваме положителен ръст на икономиката и на инвестициите през 2024 г.