НОВИНИ

Криминалист: Убийството в "Драгалевци" е непланирано

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 23.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Убийството в "Драгалевци" за мен е инцидентно, непланирано, нещастно стечение на обстоятелствата. Това каза в "Денят започва" Ботьо Ботев, криминалист.

"В цялата тази ситуация наистина съществува нещо ненормално в житейския път и онези взаимоотношения, които са създадени в една тройка. От криминогенна гледна точка фактологията на убийството е ясна. Нещо е възникнало между тях именно тази вечер. Има и нещо странно - аз не мога да си обясня как две жени успяват да сломят съпротивата на един мъж", допълни криминалистът.

Той подчерта, че е трудно да се правят изводи на този етап, защото разследването е в начална фаза.

"Съзнателно някои неща в техните взаимоотношения не се доизказват. Проблемът, който съществува е как това ще се отрази за израстването на тези невръстни деца", каза Ботьо Ботев.

Според него опитът за палене на автомобила се е случил може би в ситуация на паниката на двете жени как да прикриват следите.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева - служител на община Бургас, беше пусната под домашен арест.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния Пейо Пеев, съпруг на Габриела Пеева, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Смята се, че спор за родителски права е вероятната причина за убийството. Бившият депутат от "Продължаваме Промяната" Велико Минков се смята за баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци" Габриела Пеева. Той съобщи за БНТ, че няма контакт с нея и го е блокирала. Минков каза още, че е направил необходимите административни стъпки, за да припознае детето.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анас Маздрашки и Ива Иванова са осминфиналисти на юношеския Australian Open
Анас Маздрашки и Ива Иванова са осминфиналисти на юношеския Australian Open
Четирима членове на Изпълкома на БФС са обжалвали вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър
Четирима членове на Изпълкома на БФС са обжалвали вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър