НОВИНИ

Изкуствен интелект "звъни" на избиратели в САЩ

Първични избори в Ню Хемпшир: Доналд Тръмп се изправя срещу Ники Хейли

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:28, 23.01.2024
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Фалшиви роботизирани обаждания от името на президента Джо Байдън призовават избирателите да не гласуват на първичните избори в Ню Хемпшир. По случая се води разследване. Смята се, че обажданията се дължат на изкуствен интелект. Не е ясно - кой е създал аудиото, от кампанията на Доналд Тръмп отричат да са замесени. В посланието - глас казва на избирателите в щата да си "пазят" гласа за президентския вот през ноември.

От Белия дом потвърдиха, че гласът не е записан от Джо Байдън, а случаят показва ролята на новите технологии и изкуствения интелект в президентската кампания в Съединените щати.

Днес в Ню Хемпшир се провеждат първите първични избори за номинация за президент на Републиканската партия. Надпреварата се превърна в състезание между двама кандидати - Доналд Тръмп и бившият му посланик в ООН - Ники Хейли. През последната седмица от надпреварата отпаднаха Вивек Рамасвами и Рон ДеСантис. И все пак начело на проучванията остава Тръмп.

"Хаосът върви заедно с него. Не може да сме държава в хаос и светът да гори още 4 години, няма да го преживеем. Искаме кандидат, с който можем да спечелим през ноември. Тръмп и Байдън през ноември е задънена улица, знаем какво ще се случи - ще се повторят изборите през 2020 г.", каза Ники Хейли - кандидат за номинацията за президент на Републиканската партия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една от двете жени, обвинени за убийството в "Драгалевци", е служител на община Бургас
Една от двете жени, обвинени за убийството в "Драгалевци", е служител на община Бургас
САЩ и Великобритания с нови удари срещу хутите
САЩ и Великобритания с нови удари срещу хутите