НОВИНИ

Калифорния получи федерална помощ за борба с пожарите

калифорния получи федерална помощ борба пожарите
bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 23.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на властите в Калифорния да бъде предоставена допълнителна федерална помощ за борба с последиците от горските пожари, обхванали щата, съобщиха от пресслужбата на Белия дом.

“Президентът Доналд Тръмп обяви заради голямото природно бедствие в Калифорния федерална помощ, която да подкрепи усилията на щата за справяне с пожарите, които избухнаха на 14 август 2020 г. и продължават в момента”, се казва в съобщението.

„Помощта може да включва безвъзмездни средства за временно жилищно строителство и реновиране на пострадали жилищни сгради, заеми с ниска лихва за покриване на щети върху незастраховано имущество и други програми за подпомагане на физическите лица и собственици на бизнеси, за да се възстановят от последиците от бедствието“, добавиха от Белия дом.

СНИМКИ: БГНЕС

Губернаторът на щата Гавин Нюсъм заяви, че властите в Калифорния са разпоредили евакуацията на близо 120 000 жители, чиито домове са застрашени от пожарите. Според информацията на губернатора, броят на огнищата в Северна Калифорния се е увеличил от 367 на 560. Изгоряла е площ от 312 хиляди хектара. Повече от 12 хиляди пожарникари са мобилизирани за борба с бедствието, в него участват над хиляда превозни средства, 241 булдозера, 88 хеликоптера и 24 самолета със система за изпускане на вода. От началото на пожарите до сега огънят е причинил смъртта на шестима души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО: Не трупаме войски на границата с Беларус
НАТО: Не трупаме войски на границата с Беларус
Горещо време днес, валежи и гръмотевични бури през новата седмица
Горещо време днес, валежи и гръмотевични бури през новата седмица