НОВИНИ

Калин Стоянов: За пореден път стана ясна тежката омраза на ПП към МВР

Доган некоректно намесва МВР във вътрешнополитическите боричкания на ДПС, каза министърът

калин стоянов пореден път стана ясна тежката омраза мвр
bnt avatar logo
от БНТ
15:37, 11.07.2024
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Изобщо не ме учудва, за тях това е фикс идея от доста време". Така вътрешният министър Калин Стоянов коментира пред медии поисканата му оставка от страна на "Продължаваме Промяната".

По-рано днес депутати от партията настояха за освобождаване на Стоянов заради побоя на плаж Градина, където две момчета бяха нападнати от полицай, представил се за охранител от частна фирма. Според Калин Стоянов "Продължаваме Промяната" използват този случай за атака срещу него и МВР.

"Днес всички видяхте поредния опит, казвам опит, защото за мен това беше пълен провал, на една политическа партия да използва един криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност мен. Всички политически партии се убедиха и изказаха, че това е един криминален случай, който отново опита опита да се политизира от една политическа партия. За пореден път стана ясна тежката омраза на тази политическа партия към МВР и в частност - към служителите на МВР".

Извършителят на побоя е назначен за полицай през октомври миналата година и към момента все още е в изпитателен срок, уточни Стоянов. Мъжът вече е отстранен от длъжност а след приключване на проверката по всяка вероятност ще бъде уволнен.

"Това, че е полицай, по никакъв начин не го застрахова. Считам, че служителите на МВР са си свършили перфектно работата, в рамките на няколко дни са установили и задържали извършителя".

Полицаят ще получи обвинение до края на деня, уверен е Калин Стоянов. Потвърди обаче, че преди да влезе в структурите на МВР, мъжът е работил в охранителна фирма. Не уточни коя.

Ще бъде извършен анализ на резултатите, които служителят е показал на психотеста при кандидатстването си в МВР и дали не е имало пренебрегване от страна на Института по психология.

"Там всичките изпити се провеждат от няколко човека състав. Той може да се е представил перфектно на всичките изпити, но по никакъв начин не е застрахован от извършване на престъпления", посочи Калин Стоянов.

Министърът отрече полицаи да са участвали в заплахи и натиск срещу политици от ДПС, както пише в писмото на Ахмед Доган.

"Лично за мен това е некоректна намеса на МВР във вътрешнополитическите боричкания в ДПС. Това е коментар на почетния председател, не искам да правя каквито и да е анализи, но хубаво би било да разберем в рамките на тази една година, в която аз ръководя МВР, на кои хора, от кои градове, какъв бизнес им е отнет с помощта на полицейските служби".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женският волейболен отбор на Левски обяви състава си за новия сезон
Женският волейболен отбор на Левски обяви състава си за новия сезон
Гори катедралата във френския град Руан
Гори катедралата във френския град Руан