НОВИНИ

21-годишен полицай е пребил двете момчета на плаж "Градина" заради парче пица

Как разследващите стигнаха до полицая, работил ли е нерегламентирано и като охранител

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:33, 10.07.2024
Чете се за: 04:20 мин.
У нас
Слушай новината

Полицай се оказа мъжът, пребил две момчета край плажно заведение на плаж "Градина" в нощта на Джулай морнинг заради парче пица. Той е задържан.

Бил е разпознат от пострадалите, след като дни наред се правеха опити да бъде установен. В понеделник ви показахме битото момче, което е със счупена челюст на три места. Възможно ли е полицаят да е работил нерегламентирано и като охранител?

През грешни следи, заради вероятно прикриване на извършителя, преминало разследването на побоя. След като в нощта на 1 юли пострадалите момчета били откарани в болница, двама свидетели показали на полицаите снимка на евентуалния извършител - мъж с жилетка на охранителна фирма.

"Поводът за скандала е едно от момчетата, минавайки в близост до него му е бутнал парче пица", заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

"И решавам да му предложа самият аз да му купя пица, зашлевява ми един шамар с лявата ръка, поваля ме на земята", коментира Валентин Захов.

"Другото момче, което реално е с телесната повреда, се опитал да ги разтърве и към него е последвал също удар в областта на челюстта", допълни Димитър Кангалджиев.

"Според мен такъв удар не може да бъде нанесен с гола ръка и най-малко със собствените си очи съм сигурен, че видях нещо в ръцете му", заяви Владимир Радев.

Полицаите първо проверявали грешен сигнал, че извършителят е затворнически надзирател. После се получили нови данни - че е полицай.

"Снимковият материал е разпратен в различни формати на групи, които са между служителите на МВР", коментира главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Така разследващите стигнали до 21-годишния полицай.

"И е в системата от 25 октомври 2023 г., той към настоящия момент е в изпитателен срок. Работи в патрулно-постовата дейност на 4-о Районно управление", добави Димитър Кангалджиев.

Задържаният е разпознат от пострадалите. Той отрича да е заработвал допълнително като охранител, но остава въпросът защо е бил с жилетка на фирмата.

Името му не фигурира сред наетите от нея. Задържан е за 24 часа. Разследващите допускат, че е възможно охранителите, в чиято компания е бил, да са го прикривали.

Дали има полицейско насилие в друг случай ще изяснява разследване. В началото на седмицата близки на починал арестант в Ямбол изразиха съмнения, че смъртта му може да е следствие от побой в ареста. Официалната причина е самоубийство.

"Синини по тялото, които не са характерни при обесване - това, което е вписано в констатацията за смъртта", коментира Нели Динева, леля на починалия.

Каква точно е причината за смъртта ще каже аутопсията.

"Човекът вътре в самия арест, на няколко пъти е влизано при него, тъй като той се е опитвал да се самонарани. От момента на влизането му в районното управление до смъртта през цялото време има камери, така че това лесно може да се установи - какво точно се е случило", заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Образувано е дисциплинарно производство спрямо един от служителите в ареста, както и проверка на целия случай, за да се изясни каква е истината.

По темата работиха: Йоана Миланова и Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Различно е да се изправиш срещу Ботев начело на Лудогорец и начело на Марибор
Анте Шимунджа: Различно е да се изправиш срещу Ботев начело на Лудогорец и начело на Марибор
Доган призова за оставката на Пеевски
Доган призова за оставката на Пеевски