НОВИНИ

Няма връщане назад към практиките да се подписват документи, които не сме наясно какво съдържат, заяви Хайри Адъков

Създателят на партията с всички нейни принципи трябва да даде посоката, допълни той

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 10.07.2024
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

"Нали това споменаваме няколко пъти в публичното пространство. Няколко пъти подписваме документи, с които не сме наясно на 100% точно какво е заложено в тях", заяви в "Още от деня" депутатът от ДПС Хайри Садъков, който присъства на срещата с Ахмед Доган през изминалия уикенд.

По този начин допълва той, са дошли тревогите и притесненията, че това като практика трябва да бъде преустановено. Каза, че на няколко пъти са подписвали документи, в които не са били наясно, какво подписваме като документ. Това било несъобразно приетите правила, а когато това е така, остава тревогата.

"Няма връщане назад към практиките на решения, които не са били обсъдени с всички функционално, които имат отношение".

"Създателят на партията с всички нейни принципи трябва да даде посоката ", заяви в "Още от деня" депутатът от ДПС Хайри Садъков, който отиде този уикенд на срещата при Ахмед Доган. Той уточни, че срещата при Доган е била с цел да се изясни ситуацията в страната и в партията.

"Не бламиране нищо. Очакваме заработването на парламента в нейната цялост само, че така, както е заложена и в устава.

"Да чуе нашето мнение, да сподели своите мисли. И това беше - изясняване на ситуацията. Основно това беше в партията".

Депутатът от ДПС каза, че ситуацията, която е била представена пред Доган е същата, за каквато се говори и в обществото, а именно:

"Колективните органи на партията са променили характера си като функционалност, като работа и е необходимо да променят начина си на функциониране. Да се чува общественото мнение, защото в крайна сметка през тези органи се внася в партията реалното обществено мнение".

По думите му Доган е изказал своята тревога за това, което се случва в Движението и е допълнил, че трябва да се намерят правилните решения за функциониране на партията.

"Тревогата в партията идва не от отношения. Тревогата в партията идва от самото функциониране на партията. ДПС е създадена много отдавна с определени принципи. И те би трябвало да променят в основата си характера на работата. Тези принципи трябва да останат постоянно", каза Садъков.

Той посочи, че трябва да бъдат възстановени демократичните принципи на управление на структурите на партията. Това трябва, по думите му, да се случи във времето, за да заработи партията така, както е работила през годините си и е била в най-добрата си форма. Беше категоричен, че това трябва да се случи, защото хората това и очакват.

"Другите тревоги са нонсенс. Няма други тревоги", беше категоричен Садъков.

По отношение на лидерствата той допълни, че няма голяма тема.

"В очакване сме на изказването на Ахмед Доган след тези срещи, след всичко това, което се случи. Очакваме посланието на Ахмед Доган за заработване на партията на принципите на демокрацията", категоричен беше депутатът от ДПС.

"Част от решенията, които бяха взети на Конференцията не се случиха и не функционират. Възстановяването на устава и на уставните положения в работата на партията и на колективните органи от нас е очаквано да дойде от посланието на г-н Доган".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кауай Ленърд пропуска олимпийския баскетболен турнир
Кауай Ленърд пропуска олимпийския баскетболен турнир
Иванова и Денчева се класираха за осминафиналите на сингъл при девойките на Уимбълдън
Иванова и Денчева се класираха за осминафиналите на сингъл при девойките на Уимбълдън