НОВИНИ

Преди задържането: Арогантният несебърски прокурор буйствал във видимо нетрезво състояние

В СГС разследват колегата си за три престъпления

Иво Никодимов
от Иво Никодимов , Репортер: Давид Сукнаров
17:38, 10.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха пиян прокурор от Несебър зад волана - след сигнал на служители на бензиностанция в Равда. Мъжът е бил забелязан във видимо нетрезво състояние. Той е отказал проба за алкохол и наркотици. В Софийската градска прокуратура разследват несебърския си колега за три престъпления - шофиране след употреба на алкохол и наркотици, и за възпрепятстване на полицаи да изпълнят задълженията си.

Рано сутринта на тази бензиностанция с автомобила си спира несебърския прокурор Методи Велков.

"Видимо почерпен е бил. И тя е подала сигнал и нещо друго няма. Пияни постоянно минават покрай бензиностанцията тук вечер", разказва Павел Контакчиев, служител на бензиностанцията.

Към този момент служителите от бензиностанцията не знаят, че мъжът е прокурор. Подават сигнал на 112 и полицейски патрул бързо се пристига на място.

"Отиват на място, човекът се държи доста буйно, непристойно и арогантно. Отказва да даде проба както за алкохол, така и за наркотици. Става ясно, че това е прокурор от териториалното отделение Несебър към РП - Бургас", заяви Калин Стоянов, служебен министър на вътрешните работи.

Прокурорът Велков се е опитал да попречи на полицаите да изпълнят задълженията си и да му извършват проверка, като се държал грубо и с тях.

"Поради това, че се е държал непристойно и арогантно, към момента той е задържан. Съгласувано е и с градска прокуратура в София. Предстои материалите да се докладват и евентуално да му бъде повдигнато обвинение", допълни Калин Стоянов, служебен министър на вътрешните работи.

Софийският градски съд е дал разрешение от Методи Велков принудително да бъде взета кръв за изследване за алкохол и наркотици. При положителен резултат ще му бъдат повдигнати обвинения.

Автори: Иво Никодимов, Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа гимнастика в София
България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа гимнастика в София
Напусна ни странджанската народна певица Димка Владимирова
Напусна ни странджанската народна певица Димка Владимирова