НОВИНИ

Дълъг период с опасно горещо време

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 10.07.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Дълъг период с опасно горещо време предстои. Вчера температурата в Сандански достигна почти 40°, а в близките дни ще има райони с по-високи температури. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно високи температури е обявено в цялата страна за пореден ден и днес. Очакванията за днес са за максимални стойности в по-голямата част от страната от 35° до 39°, в София – около 33°, на морския бряг – от 29° до 31°.

След обяд в по-голямата част от страната ще остане слънчево, но на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа със слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно високи температури е обявено в цялата страна за пореден ден и утре. Очакванията за днес са за максимални стойности в по-голямата част от страната от 35° до 39°, в София – около 34°, на морския бряг – от 30° до 34°. Ще бъде слънчево, но на изолирани места в следобедните часове е възможно да превали. Ще духа слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен североизточен вятър. И на морския бряг ще бъде безоблачно. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините и утре ще преобладава слънчево време, но не са изключени следобедни превалявания. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 14° до 19°.

И в близките дни не са изключени слаби и изолирани следобедни превалявания и гръмотевици, главно в източната половина, както и в планинските райони от страната, но ще остане много горещо.

С продължаващото горещо и почти безвалежно време, се увеличават и районите с екстремален риск от пожари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира в Триест
Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира в Триест
Лионел Меси подгони Кристиано Роналдо
Лионел Меси подгони Кристиано Роналдо