НОВИНИ

Илияна Йотова за втория мандат: Ще изберем най-добрата дата, за да запазим националния интерес

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:11, 10.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в президентската институция следят внимателно политическия процес, за да преценят кога да бъде връчен вторият проучвателен мандат за излъчване на правителство. Относно големия интерес от няколко политически формации, които искат да вземат третия мандат, Йотова подчерта, че засега вижда само заявки, но не и конкретни предложения.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: "Мога да ви уверя, че много внимателно следим всичко, което става в страната, целия политически процес и ще изберем най-добрата дата, така че да запазим националния интерес. Надявам се, че след като приключим и изчерпаме епистоларния жанр с размяната на писмата, ще се премине към истински преговори, така както повелява демократичният процес в една парламентарна държава."

"До този момент чуваме само заявки, не чуваме какво предлагат тези, които биха искали третия мандат. Говори се за всичко друго, за евентуални съюзи, за разводи, защото виждате, че е неспокойна ситуацията в доста от политическите играчи, но нито един от тях не е излязъл с конкретни предложения какво трябва да се прави през следващите месеци. В една ситуация в страната, в която е видно, че ставаме все по-задлъжнели, ще имаме проблеми и с бюджета есента, трябва да се мисли и за това кой и как ще приеме този бюджет."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на кафето продължават да растат
Цените на кафето продължават да растат
Дона Векич: Последните няколко години бяха много трудни
Дона Векич: Последните няколко години бяха много трудни