НОВИНИ

Калоян Левтеров: Целта ми е световния рекорд за юноши

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:12, 21.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
калоян левтеров целта световния рекорд юноши

6-месечни тренировки са стрували на Калоян Левтеров двете върхови постижения на турнира Гран при в Бургас, които плувецът постави на 100 и 200 метра гръб.

Същевременно 17-годишният ни плувец завоюва и третата олимпийска квота за България игрите в Токио догодина.

В морския град състезателят на Славия и син на плувкинята от близкото минало - Виолета Левтерова, стана първият българин, слязъл под 55 секунди на 100 метра гръб.

Още по-впечатляващо бе постижението му на 200 метра в същата дисциплина - 1:56:57, което освен нов национален рекорд е и най-доброто постижение в Европа при 18-годишните.

"Надявам се с времето да успея да наваксам още 1,43 секунди и да подобря световния рекорд при юношите.", коментира родния талант.

Левтеров сподели още, че се вижда и като част от мъжка щафета, при положение, че и други от националите ни съумеят да покрият нормативите за Олимпиадата. 17-годишният плувец допълни, че най-силната му дисциплина е гръб, определяйки се като "роден за нея"

За стръмното стъпало между юношите и мъжете твърди, че няма страшно - достатъчно е да гледаш по-добрите какво правят и да се учиш от тях.

Левтеров признава, че отлагането на олимпийските игри му е донесло късмет, защото ако се бяха провели през изминалото лято, едва ли е щял да е участник в тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Кралев: Не може да се мисли за отваряне на стадионите преди март
Министър Кралев: Не може да се мисли за отваряне на стадионите преди март
Георги Пашов донесе победа на Академия Клинчени с фамозен гол
Георги Пашов донесе победа на Академия Клинчени с фамозен гол