НОВИНИ

Камала Харис атакува Доналд Тръмп в първата си предизборна проява

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:04, 24.07.2024
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

С нападки срещу Доналд Тръмп беше белязана първата предизборна изява на вицепрезидента Камала Харис. Тя говори пред 3000 души в щата Уисконсин и очерта кампанията като сблъсък между прокурор и осъден престъпник.

Вярвайте ми, познавам хората, като Доналд Тръмп, каза още Харис. Темите за абортите и огнестрелното оръжие също бяха част от речта ѝ. Харис вече си осигури необходимото количество делегати, като по този начин си гарантира, че на Конвенцията на Демократическата партия ще бъде избрана за номинация за демократите за Белия дом.

Доналд Тръмп не ѝ остана длъжен и написа "Лъжливата Камала Харис разрушава всичко, до което се докосне!", и атакува политиките ѝ за миграцията. Според последното проучване на Ройтерс/Ипсос, Харис получава 44% от гласовете, а Тръмп - 42 на сто.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ: "Уисконсин, тази кампания е за две различни представи за нашата нация. Едната е фокусираната върху бъдещето, другата - върху миналото. Ние вярваме в бъдеще, в което всеки човек има възможността не просто да се справя, а да върви напред! Имаме да чукаме по врати, да звъним по телефони, да регистрираме избиратели, имаме да печелим избори. Питам ви Уисконсин - готови ли сте да се захващаме за работа? Вярвате ли в свободата? Вярвате ли във възможностите? Вярваме ли в обещанието "Америка". Готови ли сме да се борим за него? А когато се борим - побеждаваме! Бог да ви благослови. Бог да благослови Съединените американски щати!"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временната комисия за "Исторически парк" изслушва вътрешния министър и шефовете на службите
Временната комисия за "Исторически парк" изслушва вътрешния министър и шефовете на службите