Камила измина 100 км през пустиня, за да се върне при любимия си стопанин

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
16:02, 26.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Камила се превърна в звезда в социалните мрежи, без да подозира. Животното вървяло 100 км през пустинята Гоби в Китай, за да се върне при своя обичан собственик, който преди това бил принуден да я продаде.

Темур е пастир от китайския автономен район Вътрешна Монголия. Миналия октомври продава своя камила на един от приятелите си. 8 месеца по-късно, на 27 юни, животното напуска новото си стопанство, за да се отправи към своя истински дом - при Темур.

Камилата поема през суровия пейзаж на пустинята Гоби. Седем денонощия върви през горещи пясъци, пресъхнали реки, надвиснали скали, минава дори през телени огради.

"Тези белези са останали от бодлива тел, докато е вървяла насам. Раните още не са съвсем заздравели. За нея трябва да е било тежко това пътуване", разказва Темур.

Намира я пастир, който се свързва със собственика й и той идва да я вземе. Срещата е трогателна, а посрещането е отбелязано с традиционна церемония от обичаите на местните хора.

"Тя е на 20 години. Повече никога няма да я продам. Извървяла е толкова дълъг път, за да се върне. Няма да я връзвам, няма да я яздя, няма да позволя никой да я нарани. Сега тя е свободна да прави каквото й се прииска", категоричен е стопанинът на животното.

След тежкото изпитание, камилата вече е част от семейството на Темур, а историята за нейния избор да намери пътя към дома вдъхнови милиони китайци в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
САЩ арестуваха гражданин на Сингапур за шпионаж
САЩ арестуваха гражданин на Сингапур за шпионаж
Ходи ли ви се на Бермудите? Вижте как може да живеете цяла година на екзотичните острови
Ходи ли ви се на Бермудите? Вижте как може да живеете цяла година на екзотичните острови