НОВИНИ

Кандидатите за Белия дом със серия от предизборни митинги

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:55, 28.10.2020
Чете се за: 01:15 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Шест дни преди изборите за президент на Съединените щати, кандидатите за Белия дом продължават с предизборния маратон. Само в рамките на 2 дни, Доналд Тръмп има планирани 11 митинга. В негова подкрепа за първи път самостоятелно излезе и съпругата му Мелания.

Зад Джо Байдън отново застана Барак Обама. Гласуването по пощата минава при рекордно висока активност, което обаче ще забави окончателното преброяване на гласовете.

Нито пандемията, нито сковаващият студ поречиха на привържениците на Доналд Тръмп да се съберат за митинга му в Мичиган. Американският президент за пореден път увери, че скоро темата за COVID-19 няма да е на дневен ред.

"На 4 ноември ще чуете колко добре се справяме с вируса. Ще видите. Излезте и гласувайте. Трябва да спечелим тези избори", призова Доналд Тръмп, президент на САЩ.

В Пенсилвания - първата дама Мелания Тръмп излезе за първата си самостоятелна изява. Тя нарече кандидата на демократите Джо Байдън социалист и подкрепи съпруга си.

"Доналд е боец. Той обича страната си и се бори за вас всеки ден. За първи път в историята на Съединените щати, гражданите ежедневно се свързват с президента си чрез социалните мрежи. Не винаги съм съгласна с начина, по който се изразява, но важното е, че се обръща директно към хората, на които служи", заяви Мелания Тръмп, първа дама.

Байдън обвини противника си в некомпетентност от сцената в щата Джорджия. За последно там са подкрепили демократ през 92-а. Сега, обаче, проучванията дават сериозен шанс на бившия вицепрезидент.

"Доналд Тръмп развя бялото знаме, изостави нашите семейства и се предаде на вируса. Но американците няма да се предадат. Не се страхуваме и няма да се откажем. Аз няма да се откажа и ще задействам план за справяне с пандемията", заяви Джо Байдън, кандидат-президент.

"Когато Джо и Камала влязат в Белия дом, няма да се налага да мислите за тях всеки ден. Няма да се тревожите за лудостите, които ще кажат или напишат в Туитър, защото ще бъдат прекалено заети да си вършат работата", заяви Барак Обама, бивш президент на САЩ.

Над 70 милиона американци вече са гласували на президентските избори в Съединените щати. Това е повече от половината от активността на вота през 2016-та. Очаква се това да бъдат изборите с най-висока активност от повече от век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прахът от почвата и горенето на дърва и въглища са основните замърсители на въздуха в столицата
Прахът от почвата и горенето на дърва и въглища са основните замърсители на въздуха в столицата
Колев: До началото на следващата седмица очакваме новини за нов генерален спонсор
Колев: До началото на следващата седмица очакваме новини за нов генерален спонсор