НОВИНИ

Кандидатите за президент на БФС преминаха инструктаж преди Конгреса на 15 март

изпълнителния комитет бфс реши конгресът остава март пратена покана обявяването търговския регистър
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 11.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Броени дни преди Конгреса, на който се очаква да бъде избран нов президент на Българския футболен съюз (БФС), кандидатите за президентския пост или техни представители получиха инструктаж за начина, по който ще протече Общото събрание на централата на 15 март.

В срещата в Бояна участие не взеха Димитър Бербатов, Георги Градев и Георги Иванов, като първите двама бяха изпратили свои представители, докато Иванов нямаше такъв в Бояна.

От изявленията на останалите претенденти обаче стана ясно, че все още няма окончателно решение как ще бъде проведена процедурата по гласуването, която ще определи кой ще ръководи българския футбол в следващите четири години.

"Абсолютно всички кандидати се обявиха за това да няма тъмни стаички. Футболният съюз каза, че ще изчисли дали може да си го позволи като бюджет да се вземат ниски заграждения от картон, но самата фигура на човека, който гласува, да е видима. Това се прави най-вече с цел да няма отчитане на гласове и снимане с телефон", коментира Георги Захариев.

Част от кандидатите настояват и за пълно присъствие на представителите на медиите в залата, където ще се състои изборът за нов президент на БФС.

"Публиката, която се интересува трябва да вижда и след това да подкрепя или не това, което се е случило, а не да им се разказват небивалици", сподели Петьо Костадинов.

Манол Иванов пък повдигна въпроса защо нощувките на делегатите от по-далечните краища на България са за сметка на футболната ни централа.

"Някои хора, които идват от по-далеч ще останат да спят в София и вечерта след Конгреса, защото той няма да приключи рано. Това са две нощувки, за които ще отидат едни сериозни пари", заяви той.

Извънредният конгрес на БФС в петък започва в 10:30 часа сутринта в столичен хотел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна привика посланика на Ватикана след изказването на папа Франциск
Украйна привика посланика на Ватикана след изказването на папа Франциск
Милош Раонич се оттегли от участие на Мастърса в Маями
Милош Раонич се оттегли от участие на Мастърса в Маями