НОВИНИ

Каракачанов за сблъсъците на протеста: Целта беше да се стигне до кръв и жертви

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
00:58, 03.09.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
каракачанов сблъсъците протеста целта беше стигне кръв жертви
Снимка: Архив/БГНЕС

"През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви". Това коментира относно сблъсъците на протеста тази вечер вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите. Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите", категоричен е Каракачанов.

"Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог.

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовававм българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани.

Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми, г-н Премиер,

Уважаeми, г-да политически лидери,

Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.

А България е вечна!", завършва Каракачанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР: Опорочи се мирният протест. Задържахме над 60 лица
СДВР: Опорочи се мирният протест. Задържахме над 60 лица
163 нови случая на COVID-19
163 нови случая на COVID-19