НОВИНИ

Караянчева: Гласът на българските общини трябва да се чува в Народното събрание

bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 12.10.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи почетното отличие "Протегната ръка", присъдено от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Тя предостави наградата на кметския наместник на село Светля, община Ковачевци, Стефка Евтимова на официална церемония по повод Деня на българската община, на която НСОРБ обяви годишните си награди за 2020 г.

Вие всички сте онези, които са най-близо до хората, отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към кметовете, общинските съветници, кметските наместници и представителите на общините.

Тя поздрави наградените и насърчи всички номинирани, като им пожела да продължават по същия начин активно да работят за своите общини, защото развитието на общината е много важно, за да останат младите хора в своето родно място.

Затова е нужно да има единодействие между общинска, законодателна и изпълнителна власт, обърна се председателят на парламента към кметовете, общинските съветници и кметските наместници.

Цвета Караянчева им благодари за това, че в екстремни условия, в ситуация на извънредна обстановка, са работили ангажирано и много смело, за да може да противодействат на коронавируса. Този вирус ни научи, че трябва институциите да работят заедно, допълни още тя.

Председателят на Народното събрание ги увери, че в лицето на законодателната власт имат свои приятели, защото гласът на българските общини трябва да се чува в Народното събрание и през последните няколко години ползотворното сътрудничество наистина е реалност.

Отличието "Протегната ръка", което Цвета Караянчева връчи на кметския наместник на село Светля, община Ковачевци, Стефка Евтимова, е за това, че заедно със своите съселяни събират лични средства и купуват маски и предпазни костюми за нуждите на Спешна помощ – Перник.

Наградата е персонална и се присъжда за личен пример как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността и мотивират последователи да подпомагат общини и институции в усилията им за опазване здравето на гражданите.

В церемонията участва и заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов. Той връчи отличие "Протегната ръка" на Ангел Иванов, който от 8 март 2020 г. работи безвъзмездно всеки ден с пациенти с доказана коронавирусна инфекция. На събитието присъстваха и народни представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът с обръщение към кметовете по повод Деня на българската община
Президентът с обръщение към кметовете по повод Деня на българската община
Гърция ще строи нов постоянен лагер на остров Лесбос
Гърция ще строи нов постоянен лагер на остров Лесбос