НОВИНИ

Ирена Анастасова: Всяка вечер има колеги от ПГ на БСП, които участват в протестите

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 12.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Протестът издига предимно политически искания, за реформа в правната система, за свобода в медиите, за нови регулаторни механизми в държавата. Това каза в "Още от деня" Ирена Анастасова – заместник-председател на БСП.

Моята дейност трябва да бъде насочена в секторните политики и в изработване на основните тези и идеи, които ще представим на българските граждани при предсрочни или редовни парламентарни избори, отбеляза Анастасова.

Тя подчерта, че партията ѝ е в парламента, за да следи изкъсо промените, които се случват с изборното законодателство.

"Ние не се регистрираме, така че не формираме кворум. А тезата, че това Народно събрание е делегитимирано, това се вижда от всички в страната", коментира Анастасова.

Фактът, че ние сме там, по никакъв начин не го легитимира. Видя се, че без подкрепата на гражданите, които в момента са по улиците, използвайки всички парламентарни способи, ние не можем да свалим правителството. Затова ние подкрепяме и протестите. Защото наистина трябва да бъде свалено това правителство, посочи още Ирена Анастасова.

Тя заяви, че всяка вечер има колеги от парламентарната група, които са на протестите.

"В първия ден на протеста бяхме там цялата парламентарна група, включително и председателя на групата Корнелия Нинова. Това е решение на Националния съвет да участваме в протестите, да подкрепим исканията на хората", каза Анастасова.

Ние сме направили в парламентарна зала и невъзможното, всички парламентарни механизми сме използвали и сме единствената опозиция, която последователно от първия ден в този парламент е срещу това управление. Доказали сме го с пет вота на недоверие, каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карантина за още два класа от Гимназията за европейски езици в Русе заради COVID-19
Карантина за още два класа от Гимназията за европейски езици в Русе заради COVID-19
Не са ясни мотивите на нападателя, ранил полицай в центъра на Загреб
Не са ясни мотивите на нападателя, ранил полицай в центъра на Загреб