НОВИНИ

Карло Анчелоти: Винисиус ще спечели "Златната топка"

Реал Мадрид победи с 5:2 Борусия Дортмунд в среща от третия кръг на Шампионската лига, а Винисиус сътвори истинско шоу през второто полувреме.

карло анчелоти винисиус спечели златната топка
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 23.10.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Карло Анчелоти смята, че представянето на водения от него Реал Мадрид през второто полувреме може да се окаже решаващо за ключовите моменти през сезона. Испанският гранд направи впечатляващ обрат срещу Борусия Дортмунд след почивката и спечели с 5:2 мача си от основната фаза на Шампионската лига. Бразилският нападател Винисиус блесна с хетттрик, а Анчелоти не спести похвалите си.

"Второто полувреме ни показа какво трябва да направим и как да го правим. Това може да бъде ключов момент от нашия сезон. На почивката бяхме спокойни. Сменихме системата и започнахме да играем по-интензивно. През първата част бяхме срамежливи. Това беше най-доброто ни второ полувреме през сезона", обясни италианецът.

"Мога да кажа, че е рядко да се види играч, който прави второ полувреме като Вини (б. а. - Винисиус). И не само заради трите гола, а заради характера. Той ще спечели "Златната топка", но не заради това, което направи тази вечер, а заради всичко през миналия сезон. Тези три гола са за "Златната топка" за сезона, който предстои", сигурен е Анчелоти.

"Не сме говорили на почивката как ще вкараме три гола, това е утопия. Говорихме за малките детайли - как да подобрим пасовете, да печелим двубоите. Да си върнем динамиката в мача, така се печелят мачове", сигурен е треньорът.

"Знаем, че когато играем у дома, пред нашите фенове, всичко може да стане. Влязохме на почивката много спокойни и слушахме треньора. Казахме си само едно нещо - ако успеем да вкараме първи гол, можем да направим обрат. Направихме го отново, благодарение на феновете и на отбора, който даде всичко", заяви Винисиус, който бе избран за играч на мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
400% надценка в магазините: Между 50 и 90 ст. е изкупната цена на млякото
400% надценка в магазините: Между 50 и 90 ст. е изкупната цена на млякото
“Ислямска съпротива” - съюзник на Хизбула, е изстреляла два дрона по Израел
“Ислямска съпротива” - съюзник на Хизбула, е изстреляла два дрона по Израел