НОВИНИ

Магията на Реал обезоръжи Борусия след паметен обрат

Селекцията на Карлос Анчелоти показа шампионски дух в турнира на богатите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:55, 22.10.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
реал мадрид борусия дортмунд шампионска лига
Снимка:
Слушай новината

Реал Мадрид се върна на правия път в Шампионската лига със стил. Действащите шампиони в турнира на богатите сътвориха доза магия след 5:2 срещу Борусия Дортмунд в среща от третия кръг, изиграна на "Сантиаго Бернабеу".

В испанската столица селекцията на Карло Анчелоти преглътна разочарованието през първото полувреме, когато допусна два бързи гола, но в хода на второто за германците стана страшно. Винисиус съсипа "жълто-черните" с хеттрик, а Антонио Рудгер и Лукас Васкес се отчетоха с по едно попадение за головата фиеста, докато от другата страна Донйл Мален и Джейми Байноу-Гитенс се разписаха.

Мачът бе повторение от финала през миналия сезон, когато "белия балет" триумфира с 2:0 в спора за трофея. Освен това "лос меренгес" нанесоха първо поражение на състава на Нури Шухин през сезона в най-комерсиалната надпревара на Стария континент. По този начин двата тима имат на сметката си по две победи и една загуба.

Гостите целяха да наложат териториално надмощие от самото начало и често притесняваха испанската отбрана. Резултатът не закъсня в 30-та минута, когато Юлиан Брант се пребори за една топка в наказателното поле и подаде към Сиру Гираси. Той от своя страна асистира към останалия непокрит Донйл Мален, който не остави шансове на Тибо Куртоа.

4 минути по-късно германците отново смълчаха „Бернабеу“. След бързо нападение, развило се по десния фланг, Мален се оказа в центъра на събитията и подаде към Джейми Байноу-Гитенс. Последният не сбърка и също простреля белгийския вратар.

Домакините реагираха светкавично, а Джуд Белингам и Родриго нацелиха по веднъж гредата. До края на първото полувреме резултатът не се промени и „жълто-черните“ се оттеглиха в съблекалнята с два гола аванс.

Ситуацията на терена започна да придобива съвсем различна картина. В 60-та минута Килиан Мбапе центрира на главата на Антонио Рудгер и той намали пасива на испанците. Участникът в Бундеслигата усети напрежението, а Мбапе отново бе замесен в ситуацията, като Винисиус Жуниор изравни резултата на бърза ръка след две минути.

В 83-та пълният обрат бе сътворен. След рикошет в Юлиан Брант топката попадна в Лукас Васкес, който не сбърка и наниза третото попадение за „белите“ в рамките на едно полувреме. Головата фиеста продължи само 2 минути по-късно. Тогава бързината на Винисиус влезе в действие, за да преодолее Емрее Джан и да наниже още един гол.

Бразилецът довърши германската защита в добавеното време, след като отново показа на какво е способен и оформи своя хеттрик.

На 5 ноември Реал ще домакинства на Милан, докато Борусия ще приеме Щурм Грац.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийските игри в Париж и революционните промени (ВИДЕО)
Олимпийските игри в Париж и революционните промени (ВИДЕО)
Арсенал стори минимума да победи Шахтьор Донецк в Шампионската лига
Арсенал стори минимума да победи Шахтьор Донецк в Шампионската лига