НОВИНИ

Карлос Алкарас си пожела финал на Australian Open срещу Новак Джокович

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:01, 13.01.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
карлос алкарас пожела финал australian open новак джокович
Слушай новината

Световният №2 Карлос Алкарас си пожела да се изправи срещу Новак Джокович на финала на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, който започва след броени часове в Мелбърн.

По думи на младия испанец за него би бил "стрхотен тест" да се изправи ще Ноле в спора за трофея в "Мелбърн Парк", където сърбинът е абсолютен хегемон със своите 10 титли.

"Това ще бъде страхотен тест, да играя срещу него на турнир, на който на практика е непобедим. Искам да стигна до финала и се надявам да се срещнем там. Ще бъде страхотно", сподели Алкарас по време на днешната си пресконференция.

Действащият шампион на Уимбълдън избра първите му срещи за 2024-а година да дойдат именно по време на Australian Open, но въпреки това самият той е уверен, че няма нужда от подготвителни мачове преди голям турнир

"Мисля, че нямам нужда от толкова състезания преди голям турнир. Това помага, но аз съм подготвен за добър тенис на Големия шлем", смята Карлос.

"Не съм перфектен, имам да подобрявам още много неща на корта и извън него", признава още 20-годишният испански тенисист.

Карлос Алкарас е поставен под №2 на тазгодишния Australian Open и в първия кръг му предстои двубой срещу опитния французин Ришар Гаске.

За Алкарас това ще бъде трето участие в основната схема в Мелбърн, като при предишните две през 2021-а и 2022-а година той отпадна съответно във втория и третия кръг. Преди година пък роденият в Мурсия тенисист пропусна всички надпревари в Австралия в началото на сезона заради травма.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна съобщава за нова масирана руска ракетна атака
Украйна съобщава за нова масирана руска ракетна атака
ГДБОП е помогнала при разбиването на група за трафик на мигранти в Гърция
ГДБОП е помогнала при разбиването на група за трафик на мигранти в Гърция