НОВИНИ

КАТ започва масови проверки по пътищата

кат засилени проверки пътищата време празниците
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 02.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В края на активния летен сезон и заради поредицата от почивни дни, "Пътна полиция" впряга целия си ресурс за масов контрол по пътищата в страната. Това стана ясно на брифинг. Фокусът е насочен в две направления - ограничаване на движението на тежкотоварни камиони и контрол на агресивните водачи в пътното движение.

"Утре сме създали организация за засилено полицейско присъствие. Заради очаквания трафик АПИ е въвела заповед за забрана за движение над 12 тона по магистралите "Тракия" и "Хемус", съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Национална полиция".

Предприет е нов подход за по-засилен контрол за скоростта. Точките и местата за контрол ще се променят динамично. Целта е да се въздейства над агресивните водачи, добавят още от "Пътна полиция".

"Тези водачи, които си позволяват да шофират в лентата за принудително спиране. Когато възникне инцидент се образуват километрични колони. Екипи на полицията ще поставят камери в такива случаи, да се заснемат тези нарушители", разясни още инспектор Лъчезар Близнаков.

Екипи на столичната полиция ще подпомогнат организацията на движението на входно-изходните точки към София.

Петък от 14.00 - 21.00 часа.
Събота от 8.00 - 14.00 часа.
Понеделник (6 септември) 14.00 - 21.00 часа.

От "Пътна полиция" отчитат още, че през това лято се е увеличил многократно трафикът на тежкотоварни камиони и гастарбайтери, основно по магистрала "Тракия". Очакванията са, че в последния от серията почивни дни, 6 септември, ще има изключително засилен трафик от Гърция към София.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двукратен световен шампион ще коментира паркур по БНТ 3
Двукратен световен шампион ще коментира паркур по БНТ 3
Разкриват автобусна линия до летище "Пловдив"
Разкриват автобусна линия до летище "Пловдив"