НОВИНИ

Кейн изпревари Тиери Анри по голове във Висшата лига

кейн изпревари тиери анри голове висшата лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 08.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Тотнъм - Хари Кейн, изпревари френския нападател Тиери Анри във вечната голмайсторска листа на английската Висшата лига.

Английският национал наниза две попадения за победата на "шпорите" с 5:0 над Евертън, с което общият му брой голове в елита набъбна на 176. Така, Кейн зае шестото място в престижната класация, изпреварвайки с един гол легендата на Арсенал.

"Имам самочувствието на нападател, който може да вкара всяко положение. Винаги се старая да се позиционирам добре и да стрелям ниско по земята. Няма тайна в това нещо, то просто отнема много тренировки. Тиери е един от най-добрите нападатели в историята на Висшата лига и се радвам, че успях да го изпреваря по голове. Надявам се да продължа да вкарвам", заяви Хари Кейн след двубоя с "карамелите".

Кейн е в отлична форма напоследък и има пет гола в последните си четири шампионатни мача. Той е на един гол от Франк Лампард (177) и още този сезон може да изпревари също Серхио Агуеро (184) и Анди Коул (187). Алан Шиърър (260) и Уейн Рууни (208) са единствените футболисти с по над 200 гола в първенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 сантиметра е новата снежна покривка в Смолянско
Над 20 сантиметра е новата снежна покривка в Смолянско
Премиерът: Ситуацията с горивата е под контрол
Премиерът: Ситуацията с горивата е под контрол