НОВИНИ

Кени Беднарек триумфира на Диамантената лига в Доха с най-добро постижение през сезона на 200 метра

кени беднарек триумфира диамантената лига доха добро постижение сезона 200 метра
bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 11.05.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Сребърният медалист от Олимпийските игри в Токои 2020 Кени Беднарек (САЩ) даде най-добро време за годината в дисциплината 200 метра при мъжете на състезанието от Диамантената лига в Доха, Катар.

25-годишният спринтьор от Оклахома спечели бягането с 19.67 секунди, като подиумът допълниха неговите сънародници Кортни Линдзи с 20.01 и Кайри Кинг с 20.21. И тримата американци току-що бяха пристигнали от световното първенство за щафети на Бахамските острови, където триумфираха в бягането на 4x100 заедно с Ноа Лайлс.

"Знаех, че съм подготвен в момента, за да бъда лидер с най-добро време в света. Просто се надявах вятърът да работи с нас, а не против нас. Бързото бягане толкова рано през сезона е добър знак. Но времената нямат значение – основната ми цел тази година е да спечеля олимпийската титла", заяви Беднарек.

Бразилецът Алисон дош Сантош спечели на 400 метра с препятствия при мъжете с време от 46.86 секунди, отправяйки сериозно предизвикателство към олимпийския шампион Карстен Вархолм от Норвегия. Дош Сантош изпревари американеца Си Джей Алън с 48.39 секунди и Уилфред Хапио от Франция, който спря хронометрите на 49.10 секунди.

Световният и олимпийски шампион на копие при мъжете – Неерадж Чопра от Индия този път остана втори в дисциплината с резултат от 88.36 метра, а първото място грабна Якуб Вадлейх от Чехия само с два сантиметра по-добро постижение - 88.38 метра.

В спринта на 100 метра при жените британката Дарил Нейта от Великобритания триумфира с фото-финиш пред американките Тамара Дейвис и Селера Барнс. Нейта спечели бягането с резултат 10.98 секунди.

В сектора за скока на дължина при мъжете първото място заслужи Кери Маклауд от Ямайка с постижение от 8.52 метра, изпреварвайки олимпийския шампион Милтиадис Тентоглу от Гърция, който завърши втори с най-добрия си опит през сезона - 8.36 метра.

Световният шампион Кристиан Чех от Словения грабна успеха в хвърлянето на диск с последния си опит, в който постигна 70.48 метра, побеждавайки Мат Дени от Австралия.

Във финалното състезание за вечерта шампионът от Африканските игри Самюел Фирвеу от Етиопия триумфира на 3000 метра стипълчейз с най-добро лично време 8:07.25 минути. Втори се нареди представителят на Кения Ейбрахам Кибиуот.

Следващата спирка от Диамантената лига ще бъде в мароканския град Рабат на 19 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци на пропалестински протести в американски университети
Сблъсъци на пропалестински протести в американски университети
Удостоверяването на машините за гласуване стартира днес
Удостоверяването на машините за гласуване стартира днес