НОВИНИ

Килиан Мбапе: Все още съм никой в Реал

Винаги съм казвал, че ако напусна моя клуб, ще бъде заради Реал Мадрид, отбеляза най-новото бижу на испанците

Килиан Мбапе: Все още съм никой в Реал
Снимка: Real Madrid C.F./twitter
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 16.07.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Килиан Мбапе бе официално представен за ново попълнение на Реал Мадрид. Най-новото бижу в селекцията на испанците сложи подписа си под договор за следващите 5 години, а след това премина медицински прегледи и позира с екипа №9.

На официалната пресконференция, на която бе представен, французинът отбеляза, че все още е никой в Реал, тъй като на този етап няма спечелен трофей с отбора.

"Най-после дойде денят. Аз съм играч на Реал Мадрид и нямам търпение да се срещна със съотборниците си. Ще играя на такъв пост на терена, на какъвто ме пусне треньорът. Това е само детайл за мен, единствено искам да бъда на терена. Желая да играя и да помогна на Реал да печели трофеи“, бяха част от първите думи на нападателя.

Все още не сме говорили за тактика с Карло Анчелоти тази сутрин. Аз се срещнах вече с хората от щаба, но не и с играчите. С много от тях съм се срещал вече на терена, но не сме се запознавали официално“, допълни капитанът на френския национален отбор.

„Първият ми спомен като фен на Реал беше със Зидан. После започнах да следя резултатите с Кристиано и другите. Реал е единственият отбор, в който исках да играя. Винаги съм казвал, че ако напусна моя клуб, ще бъде заради Реал Мадрид въпреки всички други оферти. Моята идея беше много ясна“, подчерта головата машина.

От първия ден Флорентино Перес ми гласува доверие. Винаги ме е подкрепял и съм щастлив заради връзката, която имам с президента. Беше труден път, но той винаги е правил максимума“, допълни той.

Мбапе даде повече яснота относно неговата фрактура в носа, която получи по време на Евро 2024 в Германия с националния отбор на Франция.

„Аз съм в контакт с медицинския щаб, ще се вслушам в това, което ми препоръчат и ще се включа в мачовете, когато това е възможно. Имам желание да помогна на отбора възможно най-скоро“, каза още 25-годишният футболист.

"Все още съм никой в Реал, не съм спечелил нито един мач и затова този прием е невероятен. Благодаря на феновете, искам да ги направя щастливи. Тежестта на историята в Реал е много голяма. Истинско удоволствие е да съм тук и ще се опитам да бъда на висотата на историята на клуба“, заяви Мбапе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огненият ад се разраства: 15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево
Огненият ад се разраства: 15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево