НОВИНИ

Кирил Петков: Депутатите да актуализират бюджета, а не да се занимават с гражданството ми

кирил петков депутатите актуализират бюджета занимават гражданството
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:23, 13.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Когато липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите. Ние сме на прага да не може да плащаме и да поемем следващата ковид вълна. От всички възможни приоритети това Народно събрание се занимава с интриги.

Това каза в парламента служебният министър на икономиката Кирил Петков, попитан дали е бил с двойно гражданство при встъпването в длъжност.

По-рано днес "Има такъв народ" поде нова офанзива срещу служебния кабинет. Депутатът Димитър Гърдев адресира въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев дали Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет. Гърдев се позовава на медийни публикации в средствата за масова информация, в които се твърди, че министъра на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

"Като Кирил Петков направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност. Този отказ е нотариално заверен", обясни Кирил Петков, но подчерта, че това не е на дневен ред, а актуализиранията бюджет. Той увери, че има пари в държавата и от парламента зависи да може да се използват.

Кирил Петков обяви, че се очаква Анастас Гогов да стане изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания.

"Той вече е назначен като управител. Мина абсолютно прозрачен конкурс", заяви той и подчерта, че бордът на ДКК се състои от 5 члена, а Гогов е шестият.

Петков каза още, че предстои предоговаряне на правителствения комплекс, където висят на държавата 190 млн., от които са предплатени 70 млн. и трябва да бъдат върнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия привлече френски футболист
Славия привлече френски футболист
Иван Йорданов влезе във финал "С" на Световното по гребане за юниши
Иван Йорданов влезе във финал "С" на Световното по гребане за юниши