НОВИНИ

Кирил Петков: Най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 21.11.2021 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко, той трябва да обединява хората, които слагат България над всичко. Това заяви след като гласува лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Относно това на какъв етап са преговорите за правителство, той допълни, че процесът се развива много добре.

"Уточнихме кои ще бъдат групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка една от темите. Надявам се да постигнем диалогични разговори, ще се види кои са общите идеи в стратегиите, както и разликите", допълни Кирил Петков.

Той поясни, че цялата българска общественост ще има достъп до информацията как се развиват преговорите, всичко ще се излъчва онлайн. Кирил Петков изрази надежда, че тази прозрачност ще даде допълнителна диалогичност между страните.

"Президентът, който ще спечели тази вечер, ще повлияе на цяла България, на самите преговори не. Срокът за направата на кабинет ще зависи от допирните точки и от различията. Ще минем детайлно по всички теми, така че, дори да отнеме малко повече време в началото, това ще даде възможност да нямаме конфликти след това, с цел да имаме по-ясно разбирателство - всяко едно министерство как би работило, кои са приоритетите, в какви срокове трябва да се случи. Този тип конструктивен диалог ще укрепи бъдещата коалиция", добави Кирил Петков.

Той каза още, че вярва, че България е активен и силен член на Европейския съюз и ориентацията на страната е натовска.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Нашият глас е важен, трябва да използваме това правомощие
Стефан Янев: Нашият глас е важен, трябва да използваме това правомощие
ЦИК: Две секции в страната преминаха на хартиен вот
ЦИК: Две секции в страната преминаха на хартиен вот