Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите

Николай Минков
от Николай Минков
10:18, 16.09.2021 (обновена)
20435
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет. Нямаме време за партия, обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите. Това заяви бившият министър на икономиката Кирил Петков.

Асен Василев: 4 месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние

"Хората, с които ще се обединим, ще са със същия профил, с успешна кариера, за да сме независими. За да е ясно откъде са средствата, ще искаме да подпишат декларация за прозрачност", каза Петков.

Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно, добави Кирил Петков.

По думите му това "не е президентска партия".

"Няма да се съобразяваме с вижданията на досегашните участници в политическия живот. Знаем какво трябва да се направи. Виждаме, че каквото кажем, след час избухва дезинформация. Задачата ни е да съберем съмишлениците и до дни да обявим формацията си, но компромиси няма да има. Министър Денков познавам отдавна и с удоволствие ще го поканим да е част от промяната, но той е отговорен и притеснен за учебната година и реши да е отново министър. Чуваме, че има всякакви, които говорят от наше име. Не им вярвайте. Ние ще говорим лично с всеки. Всякакви мисионери ходят напред-назад, не сме ги оторизирали", подчерта Петков.

Кирил Петков предаде поста на новия министър на икономиката Даниела Везиева.

"Щастлив съм да посрещна министър Везиева, с която работих 3 месеца. Щастлив съм от избора на президента. Имам абсолютно доверие, че ще продължи промяната", заяви Кирил Петков при предаването на поста.

"Надявам се да оправдая доверието и отговорността за промяната и да се върнем към нормалността", каза Даниела Везиева.

По думите ѝ трябва да се надгради направеното от предишния кабинет.

"Проверки, които не са приключили в БАЕС, други търговски дружества, желанието е да наложим управление, което е базирано на законността. Ще направим анализ как европейските фондове са се отразили на стандарта на българите. Дали това, че направихме северозападен район приоритет, е повишило стандарта на хората. Предстои анализ как евросредствата от последните 4 години са се отразили върху живота на хората", допълни Даниела Везиева.

Вижте повече в прякото включване на репортера Николай Минков.

ПОДРОБНОСТИ ЗА НОВИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола с емоционални лекции, въпреки победата с 6:3
Пеп Гуардиола с емоционални лекции, въпреки победата с 6:3
Даниела Везиева: Политиката на служебния кабинет ще продължи в посока на промяната
Даниела Везиева: Политиката на служебния кабинет ще продължи в посока на промяната