НОВИНИ

Кирил Петков: Вярвам, че има хора в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 10.06.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърли риск върху това правителство само заради личното си его." Това заяви премиерът Кирил Петков в отговор на обвиненията на "Има такъв народ", че е подкупвал техни депутати.

Петков разкритикува ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН за отхвърлянето на бюджета и заяви, че ще търси подкрепа от всички депутати, които смятат, че са отговорни към държавата.

"Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите, точно когато тези хора имат най-много нужда от подкрепа срещу инфлацията? Защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули? Защо този пакет от два милиарда да не отиде да помогне на всеки български гражданин точно в този момент? Защо не искаме да намалим цената на бензина? Заради политически интриги, политически игрички. Това е много безотговорно. Ето защо аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, а към България", коментира премиерът.

Всеки един депутат, който иска да застане на страната на българските граждани, трябва да подкрепи бюджета, категоричен е Кирил Петков. Той подчерта, че правителството иска да продължи енергийната си политика, за да посрещнем есента и зимата не с поредни предсрочни избори, а със стабилна държава.

"Но нека да ви кажа - от "Продължаваме промяната" не ни е страх от избори, даже напротив. Ясно се видя, че днес сме на вододел - от страната на корупцията и задкулисието или от страната на прозрачността и грижата за хората", коментира Кирил Петков.

Той благодари на БСП и "Демократична България", че са подкрепили ПП в този момент.

"Ще продължа да работя с всичките си усилия това правителство да продължи стабилно и мисля че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре", завърши той.

Вижте повече в прякото включване на Ирина Цонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще усвои 22 милиарда лева от Кохезионния фонд на ЕС
България ще усвои 22 милиарда лева от Кохезионния фонд на ЕС
Засилват контрола по пътищата в област Благоевград
Засилват контрола по пътищата в област Благоевград