НОВИНИ

Пореден ден с проливни валежи, гръмотевици и градушки

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 10.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Валежите продължават. Най-голямо остава количеството, паднало през последните дни, в София, малко повече от 50 литра на кв. метър.

Предупреждение за значителни количества и локални градушки е в сила днес в Западна и Централна България, като в Смолян е обявена най-високата, трета степен, код червено, за възможни локални валежи до около 100 литра на кв.м.

Максималните температурите още ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са между 19° и 24°, в комбинация с умерен източен вятър.

Предупреждение от първа и втора степен за локално интензивни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки остава в сила и през следващото денонощие в цялата страна.

Максималните температури утре ще са между 20° и 25 °, в София - около 21°. Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър.

Облачно, на много места с интензивни валежи, в отделни райони придружени и от гръмотевици ще бъде и по Черноморието утре. Вятърът ще е до умерен от изток.

Максималните температури ще са между 20° и 23°, близки до температурата на морската. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има значителни валежи и гръмотевични бури. Ще бъде и ветровито с умерен и силен източен вятър.

Максималните температури ще останат без съществена промяна и в курортите ще са между 9 и 19 градуса.

Вечерта в събота валежите ще отслабват, но и в неделя ще има гръмотевични бури, значителни по количество валежи, на места и градушки. Вероятността за интензивни явления е голяма за много райони в Северна и Източна България. Ще бъде и ветровито, но температурите ще се повишат с градус-два. През първата половина от следващата седмица ще има и слънчеви часове, но и отново валежи, на места интензивни, но на по-малко места в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима са задържани за побоя на сляп пенсионер във Врачанско
Четирима са задържани за побоя на сляп пенсионер във Врачанско
Играчите на Пирин преминаха лабораторни и функционални изследвания
Играчите на Пирин преминаха лабораторни и функционални изследвания