НОВИНИ

Синдикати и работодатели се разбраха за по-добри условия във ВМЗ-Сопот

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 10.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Новоизбраният изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха новия колективен трудов договор за дружеството.

Това стана след вчерашното посещение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, при което беше постигнато споразумение за увеличение на заплатите с 200 лв. и повишаване ежемесечни ваучери за храна от 80 на 200 лева.

В новия Колективен трудов договор са утвърдени по-добри социални условия за работниците и служителите. Платеният годишен отпуск се увеличава на 26 дни. Договорени са по-добри условия за извънреден и нощен труд, както и защита при масови уволнения. Ще има допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, както и механизъм за компенсиране при годишна инфлация над 5%.

Изпълнителният директор Иван Иванов представи и другите двама в новото ръководство - Мариян Йовчев и Камен Шаралиев.

Приемам едно ново предизвикателство и се надявам с ваша помощ всичко да бъде ок. Със синдикатите, с двата синдикална съюза, които са представени във ВМЗ ще работим заедно, тъй като имаме общи цели. А тези общи цели са заводът да работи добре и хората да се чувстват добре. Важно е не само сградите, но и най-важният капитал са хората, нещо в което аз твърдо вярвам, каза Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР решава за цената на газа
КЕВР решава за цената на газа
Камарата на строителите: Държавата убива бранша
Камарата на строителите: Държавата убива бранша