НОВИНИ

Нинова договори с 200 лв. увеличение на заплатите във ВМЗ-Сопот, протестът се отменя

bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 09.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Утрешният протест на работниците във ВМЗ Сопот се отменя, след като днес на място пристигна вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

На проведената среща с двата синдиката бе постигнато споразумение за подписването на нов колективен договор за увеличаване на заплатите с 200 лв. и ежемесечни ваучери за храна на същата стойност от 1 юли. Нинова коментира, че новият борд вече е подаден за вписване и досегашното ръководство на завода ще бъде изцяло сменено.

"От първия ден още новият екип на министерството си поставихме за цел да повишим заплатите на работниците и да подобрим условията на труд. Плюс целият борд е даден за смяна. Тук сме да решим тревогите на работниците с новия колективен трудов договор и съм доволна, че постигнахме това съгласие", каза Нинова.

"Постигнахме съгласие и в момента подписваме всички заедно протокол. Увеличаваме ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв. и увеличаваме заплатите на работниците с 200 лв. месечно на всеки един от тях", допълни Нинова.

"Нашите искания са постигнати. Бяха договорени 200 лева ваучери и 200 лева увеличение на заплатите. Имахте притеснения за смяната на борда на директорите. Към момента остава как новото ръководство ще гарантира стабилността и бъдещото на завода. Предстоят тези разговори, аз смятам, че ще се вземе най-доброто решение", каза Димитър Атанасов - председател на СС "Подкрепа" -ВМЗ Сопот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха пиян турски тираджия, а той предложил подкуп 20 евро
Задържаха пиян турски тираджия, а той предложил подкуп 20 евро
Дженаро Гатузо пое Валенсия
Дженаро Гатузо пое Валенсия