НОВИНИ

Депутатите коментираха напускането на ИТН от управляващата коалиция

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:11, 09.06.2022
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Внесени оставки на министрите на "Има такъв народ" в парламента все още няма. Депутатите коментираха горещата тема с напускането на коалицията на партията на Слави Трифонов. Управляващи и опозиция очаквано са на различни мнения.

"Аз ще им кажа да не разчитат на тези 12 депутати, групата ни е единна, няма да получат нито един наш депутат. Ако някой е ходил зад редовете да разговаря с някого, да излезе и да каже с кого е разговарял, да си търсят гласовете някъде другаде. Трябва да намерим решение в рамките на този парламент, защото хората не искат нови избори, а и те ще покажат още по-голямо разделение. Най-доброто решение е кабинет на единение и съгласие", заяви Ива Митова от ИТН.

"За съжаление, в последните месеци ИТН саботира действията в парламента в управлението. С повдигане на въпроса с бюджета, със спиране на правосъдната реформа, с много неща, които пречат да се придвижва дневният ред на обществото - повдигат теми, които нямат никаква връзка с това какво вълнува българските граждани, като например партенката Северна Македония, която вече се изтърка", заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Изборите са възможно най-вредният вариант за България в момента. Ако можеха да променят нещо, със сигурност щяха да бъдат добри, но аз не виждам такъв вариант в момента. Ако изборите повторят тази ситуация, смятам, че точно сега в България не са нужни избори, но каквото стане в парламента", каза Александър Симов от БСП.

"Който смята, че има формула за нов кабинет, да излезе и отговорно да заяви това нещо. Нов кабинет не е като нови обувки да си купим на намаленията. Става дума да се намери ясна формула какво легитимно управление може да бъде формулирано. Аз не виждам такава формула, но който говори, да излезе от бункера и да излезе пред хората с ясна визия какво предлага", коментира Христо Иванов от "Демократична България".

"Нека да видим нещата едно по едно, сега очакваме оставките на тези министри, които заявиха това, после и оставката на целия кабинет, няма да подкрепим нови министри в този кабинет. Бойко Рашков... имаме оценка от изборите юли месец - този човек защо да го подкрепим - той е хубав човек", заяви Мустафа Карадайъ, ДПС.

"Отиваме на предсрочни избори, защото се оказва, че това което иска българското общество - иска НС. Това събрание или не е народно и неговите представители не са народни или някой тежко лъже българския народ. Затова най-доброто решение е предсрочни избори", заяви Костадин Костадинов от "Възраждане".

По темата работят: Десислава Маркова, Вера Александрова, Ирина Цонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димана Колева: Европейската лига по конен спорт е напълно нов проект
Димана Колева: Европейската лига по конен спорт е напълно нов проект
Автомобил блъсна и уби 17-годишно момче, пресичало неправилно
Автомобил блъсна и уби 17-годишно момче, пресичало неправилно