НОВИНИ

Бойко Рашков: 98% от реформата в МВР е завършена

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:00, 09.06.2022
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Ръководството на МВР представи свършеното за първите 6 месеца от мандата си. Министър Бойко Рашков отчете спад на престъпността.

Рашков отговори и на твърденията на "Има такъв народ" за липса на реформи във вътрешното министерство. Той заяви, че 98% от реформата е завършена и остава само частта, касеща промените в законодателството. По думите му тя не зависи от МВР, а от Народното събрание.

"Това, което те съобщиха на нашата общественост, е в пълно противоречие и напълно опровергава необективните, злонамерени дори бих казал, оценки към МВР. МВР, обобщавам, в частност министърът, респективно политическото ръководство, виждате ли, не се било справяло с реформите. Какво показва това - че тези хора вече са в парламента повече от една година и не знаят за какво са там".

Рашков изнесе и допълнителни данни от разследването за авансовите плащани за АМ "Хемус". Според доказателствата част от парите са отишли за купуване на хотели, изграждане на вилни жилища и частни имоти, но не и за строителството на магистралата.

Гледайте целия брифинг тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малък моторен самолет наруши въздушното ни пространство, кацнал е у нас
Малък моторен самолет наруши въздушното ни пространство, кацнал е у нас
Утре КЕВР ще утвърди цената на природния газ за юни
Утре КЕВР ще утвърди цената на природния газ за юни