НОВИНИ

Кладнишкият манастир търси доброволци за ремонт на помещенията

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
10:14, 17.03.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Кладнишкият манастир "Свети Николай", който от години е в окаяно състояние, набира доброволци, които да се включат в дейностите по ремонт на сградата.

"Имаме нужда от ремонт на помещенията. В старото монашеско крило беше извършен ремонт, на покрива на сградата и фасадно, но манастира има крещяща нужда от премахване на плевнята, която се разпада и трябва да бъде възобновена. До игуменското крило смятаме да изградим три външни тоалетни за посетители, да се обърне внимание на монашеското крило, на магерницата. Нуждаем се да се преместят едни бордюри, които са донесени като дарение за паркинга. Няма да върна никой желаещ да дойде и да помогне и да участва в ремонта на манастира", каза отец Орлин Алексиев, и.д. игумен на Кладнишкия манастир.

Откакто е в манастира, игуменът е успял да обедини цялата местна общност, каза в "Денят започва" кметът на село Кладница Васил Мирчев.

"Желаещи има и се включват, а през годините всичко, направено откакто тук е отец Алексиев, това се прави на доброволни начала. Затова призоваваме всеки, който има възможност, да се включи. Средства се набират и има, но когато се нуждаем от труд, има нужда от хора, защото да се наеме фирма, ще излезе много скъпо", каза Васил Мирчев.

Повече вижте във включването на Софи Цветкова.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 задържани в Сливен и Нова Загора при акция за купуване на гласове
11 задържани в Сливен и Нова Загора при акция за купуване на гласове
МОН оповести дати за допълнителните матури
МОН оповести дати за допълнителните матури