НОВИНИ

Клаус Шорман: Организацията на Световната купа по модерен петобой в София е на много високо ниво

клаус шорман
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 12.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Това е последната Световна купа преди финалите в Анкара, вие толкова години сте домакини на състезания, имате идеален комплекс, който е необходим за подобни състезания. Това каза пред камерата на БНТ Клаус Шорман - президент на международния съюз по време на Световната купа по модерен петобой, която се провежда в София.

"Искам да поздравя организаторите, господин Андрей Кузманов и неговия отбор. На много високо ниво е организацията, това се вижда още от квалификациите. Всичко е прекрасно, искам да благодаря на ръководството на държавата, на правителството, затова че подкрепят нашия спорт в България. Ние сме много доволни и щастливи от състезанието, което се случва в София", каза Шорман.

Повече от 10 дни на спортен комплекс "Диана", екипи изграждаха съоръжения за петте спорта и превърнаха пространството в модерен "Пентатлон стедиум" според всички изисквания на международната централа.

"Събрахме формата на модерния петобой от пет дни само в рамките на 90 минути и мисля, че това е голяма промяна и това прави нашия спорт по-динамичен и по-атрактивен за състезателите и за зрителите. Опитваме се да направим състезания на плаж, което да направи още по-интересен нашия спорт и аз съм оптимистично настроен за бъдещето", заяви още в ефира на БНТ президентът на Международния съюз по модерен петобой.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": При нови избори - сходни резултати, Габриел със средни позиции по доверие
"Галъп": При нови избори - сходни резултати, Габриел със средни позиции по доверие
Лекоатлети от 32 държави ще участват в маратон Варна в неделя
Лекоатлети от 32 държави ще участват в маратон Варна в неделя