НОВИНИ

Кливланд разплака ЛеБрон и Лейкърс за осма поредна победа в НБА

Леброн Джеймс Лос Анджелис Лейкърс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:04, 07.11.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Донован Мичъл вкара 33 точки, а Дариъс Гарланд добави 24 за успеха Кливланд със 114:110 точки срещу ЛеБрон Джеймс и Ел Ей Лейкърс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна Асоциация (НБА). За Кавалиърс това бе осми пореден успех.

Джарет Алън се включи с 16 точки, а тимът се приближава към най-дългата победна серия в историята на тима, която наброява 13 мача и бе постигната в края на 2007 година по време на последния сезон на ЛеБрон за тима.

Джеймс отбеляза 27 точки, 7 борби и 4 асистенции за Лейкърс, но загуби от родния си Кливланд едва за втори път в 19 срещи по време на 20-годишната си кариера в НБА. Единственото му друго поражение е през март 2011 г., докато беше в Маями.

„Винаги трябва да уважаваш величието. Когато най-великите са на паркета, вие просто излизате там и се опитвате да намерите начин да се състезавате и да спечелите. Това направихме и, за щастие, беше срещу ЛеБрон, но това не беше тема за разговори или нещо такова“, каза Мичъл, който е израснал като фен на Джеймс и Кавс.

Мичъл достигна 30 точки за шести път в осем мача. Кливланд не е влизал в плейофите без Джеймс от 1998 г., но този сезон отборът изглежда готова да напише собствена история.

Антъни Дейвис се включи с 19 точки и 12 борби, докато Ръсел Уестбрук завърши с 19 точки и 10 асистенции.

Победа като гост записа и Юта - над Лос Анджелис Клипърс със 110:102. Джордан Кларксън вкара 23 точки, като добави 3 борби и 5 асистенции за успеха, а Колин Секстън допринесе с 22 точки. Лаури Марканен се отчете с 18 точки и 9 борби за Юта, който спечели втори пореден мач в Лос Анджелис след серия от три поражения като гост. Джаз надви Лейкърс със 130:116 в петък. Пол Джордж реализира 34 точки, а Маркъс Морис добави 12 за Лос Анджелис Клипърс, който прекъсна серията си от три успеха. Това бе първа загуба за тима от четири срещи, в които Джордж вкарва 30 и повече точки.

Други резултати:

Торонто – Чикаго - 113:104
Мемфис – Вашингтон - 103:97

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медици от Спешна помощ на протест в цялата страна
Медици от Спешна помощ на протест в цялата страна
Междинните избори в САЩ: Над 39 милиона избиратели вече са гласували
Междинните избори в САЩ: Над 39 милиона избиратели вече са гласували