НОВИНИ

Клубният автобус на Пирин потегля за Украйна до дни

футболният пирин предоставя клубния автобус превоз бежанци украйна
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 12.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Клубният автобус на Пирин, с който ще бъде пренесена хуманитарна помощ за пострадалите от войната в Украйна, и който ще извози бежанци от военните действия там обратно към Благоевград ще потегли в рамките на следващата седмица, след като пътуването бе уредено документално.

„Автобусът на надеждата“, както фенове на Пирин го наричат, ще се отправи към границата на Молдова с Украйна, където ще разтовари хуманитарната помощ и ще започне извозването към Благоевград на хората, бягащи от войната, информират от клуба.

Инициативата е лично на собственика на ФК Пирин г-н Пол Белогур, като клубът осигурява своя автобус и шофьорите, и урежда всички документални въпроси по пътуването, но в доброто дело се включват още няколко страни.

Община Благоевград начело с кмета г-н Илко Стоянов ще осигурят настаняването на бежанците в града, поемайки техните нужди в този изключително труден момент.

Както стана ясно още преди няколко дни, плувен клуб Пирин, начело с президента г-жа Валентина Атанасова, откликна на призива на ФК Пирин и ще помогне със зареждането на автобуса със стоки от първа необходимост.

Фенове на Пирин ще дадат своя принос, помагайки в товаренето и разтоварването на автобуса, както и в цялостната организация.

От днес, 12 март, стартира кампания за набирането на средства, с които да бъде осигурено горивото за автобуса до молдовско-украинската граница и обратно.

Всеки, който има възможност да помогне за набирането на тези средства, може да го направи, като се свърже с ФК Пирин или Община Благоевград.

На двубоя от Първа лига срещу Славия в понеделник, 14 март, на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат поставени урни, в които всеки може да дари средства за добрата кауза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Захариев: БНТ направи забележителни постижения с дигиталните медийни канали
Мартин Захариев: БНТ направи забележителни постижения с дигиталните медийни канали
Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война