НОВИНИ

Кмет от Руенско подпали кабинета си, за да присвои пари за огрев на хората

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 13.12.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Кметът на руенското село Вресово, който е разследван заради мистериозен пожар в кметството и изчезването на над 20 000 лева, вече е с повдигнато обвинение.

Разследването на прокуратурата в Айтос е доказало, че именно кметът Юлюман Хасан е опитал да присвои 28 600 лв., които били събрани от хората в селото за закупуването на дърва за зимата.
Собственоръчно е подпалил кабинета си, където се съхранявали парите в опит да инсценира, че средствата са пострадали при пожара.

Другата седмица предстои кметът на Вресово да бъде отстранен от длъжност. Към момента не е задържан, тъй като е направил самопризнания и съдейства на органите на реда.

"Отделно, той ще отговаря за това, че се е опитал да прикрие деянието си, като е унищожил чрез запалване имущество на Община Руен на стойност 906 лв. Това се вещи, намиращи се в кабинета му в село Вресово, в кметство - бюрото, чекмеджето, в което всъщност е държал парите, стол, компютър и други вещи. За обсебването се предвижда наказание от 1 до 6 г. лишаване от свобода, а за унищожаването и повреждането на имуществото до 5 г. лишаване от свобода", обясни Милена Стойчева, наблюдаващ прокурор по делото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милена Тодорова 33-та в Хохфилцен
Милена Тодорова 33-та в Хохфилцен
Германия въвежда Национална карантина за празниците
Германия въвежда Национална карантина за празниците