НОВИНИ

Кметът на Перник: Необяснимо е как Сашко все едно се е изпарил

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 14.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Общество
Слушай новината

Въпреки усилията и в днешния ден на огромен човешки и технически ресурс, 12-годишният Александър от Перник все още не е намерен, каза каза в "Още от деня" кметът на Перник Станислав Владимиров.

"Необяснимо е как това дете все едно се е изпарило. Дните минават и това създава още по-големи трудности той да бъде открит жив и здрав. Колкото напредва времето, песимизмът започва да ни обзема", каза Владимиров.

По думите му до момента е обходен огромен периметър, няма място, което да не е претърсено.

В издирването са се включили служители на МВР, планинската служба, хеликоптер, водолази, специалисти по пещерите, направен е огромен обход. Хора от цяла България дойдоха в Перник, целият град се включи в издирването. Направен е оглед на хиляди обекти. Водолазите направиха обход на няколко водоема.

Владимиров каза още, че в момента тече оперативка в Министерството на отбраната, на която ще се реши от утре какви действия ще се предприемат.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Според Владимиров лошото в ситуацията е, че бащата на Сашко, заедно с приятел, е загубил ценно време в началото, надявайки се за пореден път момчето да се прибере, защото той и друг път изчезва от погледа му и той е мислил, че пак ще се върне до колата или ще бъде открит много бързо.

"Това е ценно време, защото след това настъпи вечерта, стана тъмно, заваля дъжд и това много затрудни спасителната акция", каза кметът на Перник.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Коледния остров започна годишната миграция на червените раци (видео)
На Коледния остров започна годишната миграция на червените раци (видео)
Откриха мъртъв кмета на Якоруда
Откриха мъртъв кмета на Якоруда