НОВИНИ

Кога ще бъде изчистено свлачището, което затрупа гаражи в Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 15.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава почистването на земната маса, която се свлече над частни гаражи в Дупница в събота. Срутище се е активизирало, заради дъждовете като за щастие, няма пострадали хора.

В града е свикана междуведомствена комисия с участието на областната управа, която ще реши какви действия за укрепване на мястото ще бъдат предприети.

Григор Миладинов е собственик на два от гаражите на ул. "Кулата" в Дупница. Казва, че и преди се е случвало да падат камъни от скалата, но не с такива размери. Минути преди да се случи срутището, собственикът е бил вътре.

От общината в града казаха, че се очаква да бъде извършено геодезично обследване, което да даде яснота какви действия по разчистването на скалната маса могат да бъдат предприети.

В най-кратки срокове община Дупница се ангажира да излезе проучването. Мисля, че до края на тази седмица ще бъде направено. Община Дупница ще почисти скалната маса, както виждате тук пътя беше разчистен още веднага, каза Крум Милев, зам. кмет община Дупница.

Дали потърпевшите ще бъдат финансово обезщетени, ще се реши след като се проверят документите за собственост на гаражите, заявиха от общината.

Репортер: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори излязоха на протест с искане за по-високи тарифи
Таксиметрови шофьори излязоха на протест с искане за по-високи тарифи
Пловдивски квартал потъна в кал заради мащабен ВиК ремонт
Пловдивски квартал потъна в кал заради мащабен ВиК ремонт