НОВИНИ

Кого подкрепи електоратът на политическите партии на втория тур за президент?

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 21.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Допитване на социологическа агенция "Алфа Рисърч" показва кого от кандидат-президентите са подкрепили избирателите на политическите партии:

"Продължаваме промяната":

- 91% от подкрепилите ""Продължаваме промяната" са гласували за Румен Радев, 9% - за Анастас Герджиков. Нито един от допитаните не е посочил "Не подкрепям никого".

ГЕРБ-СДС:

- 89% от подкрепилите ГЕРБ-СДС са гласували за Анастас Герджиков, само 10% - за Румен Радев, 1% не са подкрепили никого.

ДПС:

- 63% от електората на ДПС е подкрепил Анастас Герджиков на втория тур, 35% са гласували за Румен Радев и 2% не са подкрепили никого.

БСП:

- 96% от гласувалите за БСП категорично са подкрепили Румен Радев, едва 2% - Анастас Герджиков. Също 2% не са подкрепили нито един от двамата.

"Има такъв народ":

- 89% от избирателите на "Има такъв народ" са гласували за Румен Радев, 9% - за Анастас Герджиков. 2% не са подкрепили никого.

"Демократична България":

- 70% от гласоподавателите на "Демократична България" са подкрепили Румен Радев днес, 22% са избрали Анастас Герджиков. 8% не са подкрепили никого

"Възраждане":

- 72% от електората на партия "Възраждане" е подкрепил Румен Радев на втория тур, 21% от тях са дали гласа си за Анастас Герджиков и 7% не са подкрепили никого.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паралелно преброяване 100%, "Алфа Рисърч": Радев - 66.4%, Герджиков - 32.3%
Паралелно преброяване 100%, "Алфа Рисърч": Радев - 66.4%, Герджиков - 32.3%
Асистенция на Антов донесе важна победа на Монца в Серия "Б"
Асистенция на Антов донесе важна победа на Монца в Серия "Б"