НОВИНИ

Кой казва, че Новак Джокович няма своите идоли в спорта?

Джокера даде интервю за спортния всекидневник L’Équipe, в което говори за личностите, на които се е възхищавал като дете.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:26, 29.12.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Тенис
новак джокович спечели трофея open
Слушай новината

Кой казва, че Новак Джокович няма своите идоли в спорта? Сърбинът, който на 36 години има рекордните 24 титли от Големия шлем зад гърба си, споделя в интервю за L’Équipe кои са хората, на които се възхищава в спорта.

Джокера разказва за спортния всекидневник за личностите, които са го впечатлявали като дете, и с които днес има приятелски отношения.

„Тримата ми идоли от детството бяха Пийт Сампрас, Майкъл Джордан и Алберто Томба. Освен тези имена, аз уважавам много Мохамед Али, който оказа влияние не само с невероятната си спортна кариера, но също има и силно социално въздействие. Той вдъхнови много хора със своята смелост и почтеност. Много го уважавам“, споделя сърбинът в интервю за френското издание, което го избра за номер 1 в световния спорт за 2023 година.

Сред своите идоли Джокович, който ще започне сезона в турнира за смесени отбори United Cup в Австралия в неделя, посочва и скиора Алберто Томба.

„La Bomba!“ Фантастичен човек. Срещнах го за първи път в Сърбия, спомня си Джокович. Беше вечеря, на която имаше много хора. Седях до него, а той беше толкова забавен! Говореше ми за всичко, освен за ски. Аз исках да науча няколко технически неща. Но той ми каза: „Не, без ски, нека говорим за купони, нека говорим за живота!“, разказва Ноле.

Трикратният олимпийски шампион, специалист в слалома и гигантския слалом, все пак е обещал да кара ски един ден със сърбина.

"Надявам се този ден да дойде, защото планирам да се върна на пистите. Играх тенис с Пийт Сампрас, трябва да карам ски с Томба и да играя баскетбол с Джордан. След това ще мога да се оттегля от всички спортове!", коментира шеговито Джокович.

Що се отнася до големите имена на френския спорт, той признава за специалното си приятелство с Теди Ринер, с когото се познават от Игрите в Рио през 2016 г. и който му връчи трофея на Мастърс турнира в Париж през ноември т.г.

"Винаги съм се впечатлявал от кариерата му", казва сърбинът за джудиста, който е една от надеждите на Франция за злато на домашната Олимпиада следващата година.

Джокович и Теди Ринер ще се срещнат отново следващото лято на Игрите в Париж, но това няма да е непременно в олимпийското село. Сърбинът обяснява, че все още не е взел решение дали ще пребивава с останалите спортисти в олимпийското село.

Новак се завърна от последните Олимпийски игри в Токио с 4-о място в турнира по тенис. А това със сигурност е лош спомен за световния номер 1, който многократно е казвал, че отива в Париж за олимпийското злато - единственото нещо, което липсва в неговата богата на отличия феноменална спортна кариера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вторият сезон на хитовия сериал "Вина" започва на 7 януари
Вторият сезон на хитовия сериал "Вина" започва на 7 януари
Аделина Радева: Битката за човешката душа е най-важната и тя се води всеки ден
Аделина Радева: Битката за човешката душа е най-важната и тя се води всеки ден