НОВИНИ

Коледният дух завладя и музея на Чарлз Дикенс в Лондон

Ния Прелджич
от Ния Прелджич
17:18, 06.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
По света
коледният дух завладя музея чарлз дикенс лондон
Слушай новината

Коледно настроение завладя музея на писателя Чарлз Дикенс. Типично в духа на неговите най-известни творби, къщата музей привлича посетители с невероятна празнична украса. До 7-ми януари всички желаещи ще могат да се потопят в обстановката на неговите приказни истории.

Историите на Чарлз Дикенс оживяха. Имел, светлини и невероятни коледни декорации преобразиха къщата музей на автора като корица на някоя от вълшебните му коледни приказки. Мястото, където един от най-великите английски писатели е намирал вдъхновение, кара всекиго да се върне обратно в 19 век.

"Когато хората се сетят за Дикенс, те често се сещат за Коледа. Предполагам, че е заради произведението "Коледна песен", което все още е една от най-популярните коледни истории", каза Франки Кубицки, заместник-директор на музея.

Коледа е била любимият празник на Дикенс. В този дом, в сърцето на Лондон, той прекарва само три години от живота си, но се смята, че именно от тази къща е вдъхновена историята за чичо Скрудж. Освен нея, тук Дикенс пише и произведението "Оливър Туист", с което печели своята голяма популярност. Тогава дори самата кралица Виктория е била негов запален почитател.

"Ако слезете в мазето, където е кухнята и пералното помещение, ще видите, че те са много подобни на тези, които описва в "Коледна песен", където семейство Крачит приготвя коледния си пудинг", посочи Ема Харпър, служител в музея.

С билет на цена между 10 и 15 паунда малки и големи могат да се потопят в коледния дух. Освен много автентични вещи на автора и неговото семейство, музеят представя и нови експонати, като новооткрит портрет на Дикенс. Макар и много популярен, житейският път на един от най-известните английски автори е изпълнен с трудности, които стават тема на бъдещото му творчество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Лесов и Стойка Кръстева с висока оценка за представянето на българските боксьори в Ереван
Петър Лесов и Стойка Кръстева с висока оценка за представянето на българските боксьори в Ереван
Пиян шофьор блъсна полицай, докато настройва пътна камера
Пиян шофьор блъсна полицай, докато настройва пътна камера