НОВИНИ

Колега на починалия лекар в Гоце Делчев: Работеше денонощно, от първия момент беше на първа линия

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 21.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Поредна жертва на COVID-19. Още един лекар загуби битката с коварния вирус. Това е доктор Милан Първанов, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

Д-р Първанов почина вчера в болница "Света Анна", където е бил хоспитализиран. Неговите колеги бяха шокирани от новината. Години наред те са работили с д-р Първанов, определят го не само като голям специалист, но и като много добър и всеотдаен лекар и човек.

"Д-р Първанов беше най-всеотдайният човек, когото познавах. Той беше един от анестезиолозите. И вчера, и днес пак казвам, че е изключително трудно да се говори в минало време за този човек. Той работеше денонощно, спасяваше денонощно, от първия момент беше на първа линия, не се изплаши. За съжаление обаче от това си отиде", разказа медицинската сестра на АГ отделението Надежда Костова.

Инфекциозното и Вътрешното отделение, както и това по Неврология в болницата в Гоце Делчев от един месец са COVID-отделения. Лекарят е бил изключително натоварен, защото е бил и реаниматор, и анестезиолог за цялата болница.

"Идваха колеги, които също помагаха, но той беше стожерът на тази болница", каза още сестрата.

По думите ѝ там има много заразени и мерките въобще не се спазват.

"Много е трудно от загубата на колегата, с който от 29 години работим рамо до рамо. С него сме се подкрепяли и сме си помагали. Единственият местен анестезиолог съм към момента. В тази болница съм на допълнителен трудов договор, т.е., вземам 50% от щата. Не знам как ще продължим оттук нататък. Идвали са колеги от Благоевград и София да помагат на доктор Първанов", заяви колегата на д-р Първанов Мария Радойкова.

Репортер: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неучебен ден в 107-о училище в София, заниманията ще бъдат в електронна среда
Неучебен ден в 107-о училище в София, заниманията ще бъдат в електронна среда
Ураганът Теди се образува в Атлантическия океан
Ураганът Теди се образува в Атлантическия океан